Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve reakcije

Reiner o uklanjaju imovinskih kartica: Sve je to zbog izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a su u ponedjeljak osudili uklanjanje imovinskih kartica svih dužnosnika sa službenih stranica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i takav potez povezali sa nadolazećim parlamentarnim izborima.

"Nije dobro na takav način ograničavati i sužavati rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa", rekao je novinarima akademik Željko Reiner, HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

"Očito su vladajući, nakon što praktički svakog tjedna izbije neka afera u vezi sa zlouporabom položaja u vezi sa sukobom interesa njihovih, pa i vodećih članova, odlučili na taj način suziti rad Povjerenstva", kazao je Reiner.

Više ne možete vidjeti što sve posjeduju Grabar Kitarović i Milanović

Zanimljivo je, dodao je, da se to događa baš pred parlamentarne izbore. "Takva se odluka nije donijela niti prije godinu dana, niti prije dvije, tri godine, nego eto baš sada koji mjesec pred izbore. Ostavljam svima da se upitaju zašto je to baš sada", poručio je Reiner.

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavili su u ponedjeljak da će maknuti imovinske kartice sa svojih internetskih stranica, te da će protiv rješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka pokrenuti upravni spor kojim će tražiti da se poništi rješenje kojim im je zabranila objavu pojedinih podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene