Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcije naKON bandićevA ISTUPA

Hasanbegović: "Prijedlog o promjeni imena Titova trga doživljavam kao osobnu zadovoljštinu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HDZ-u su zadovoljni što će trg dobiti novo ime, ali su zadovoljni i samim prijedlogom Milana Bandića. Kažu da su još u studenom prošle godine predlagali preimenovanje Trga maršala Tita, međutim tada ih je Bandić odbio.

Nakon što je Milan Bandić najavio da će zatražiti da Gradska skupština preimenuje sadašnji Trg maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, stigle su i prve reakcije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suradnja na gradskoj razini Evo što će Esih i Hasanbegović dobiti u sporazumu s Bandićem Slika nije dostupna "IMATE GLASNOGOVORNICU" Pogledajte kako Bandić bježi od kamera zbog preimenovanja Titova trga

Članovi HDZ-a pozdravljaju Bandićev prijedlog, baš kao i odnedavno bivši HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović koji je, zajedno s Brunom Esih, uvjetovao podršku u Skupštini promjenom imena toga trga. 

Drago Prgomet kaže da je prijedlog Milana Bandića na tragu onoga što je HDZ-ov gradski odbor tražio. "Da budemo jasni, to nije bio naš ultimatum i tek smo sad spremni za razgovore s gospodinom Bandićem oko eventualne suradnje kao partneri u gradskoj vlasti“.

Miro Kovač, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova, kaže da je dobro da se mijenja ime trga "da se makne ime druga Tita“.

Goran Marić, aktualni ministar državne imovine, također je zadovoljan Bandićevim prijedlogom. "Odličan prijedlog da se mijenja ime tog trga. A načelno, tko može biti protiv takvog lijepog naziva", kaže Marić.

Hasanbegovićeva osobna zadovoljština

Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih jako su zadovoljni ovakvim prijedlogom Milana Bandića i kažu da bi sada trebali započeti pregovori i žele potpisati sporazum kako ne bi došlo do neke promjene u posljednji trenutak.

"Ovo doživljavam kao osobnu, moralnu zadovoljštinu i svih nas s liste gospođe Esih koji smo jasno artikulirali i u kampanji ali i prije kao akteri hrvatskog javnog života, da je stvar civilizacijske higijene da ovaj trg ne nosi ime po osobi i simbolu jugoslavenske komunisticke diktature", kaže Hasanbegović.

Antifašistima neprihvatljiva promjena

Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, kaže da je njima promjena imena Trga maršala Tita neprihvatljiva.

"Za nas u Savezu antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske nije prihvatljivo da se mijenja ime Trg maršala Tita. Točno je da svaka zemlja ima trg s imenom svoje republike, tako je i normalno da Republika Hrvatska ima i Trg Republike", kaže Habulin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene