Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beograd oštar

Reakcija ministra Vulina: "Ispada da je i čokolada iz Srbije prijetnja Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potez predsjednice koja se ispričavala nakon što je dubrovačkoj djeci podijelila čokoladice proizvedene u Srbiji izazvao je oštre reakcije Beograda.

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin njezin je stav nazvao primjerom neshvatljivog rasizma. Prigovorio je što se ispričala zbog čokoladica, a ne zbog fotografiranja s ustaškom zastavom ili natpisa "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

Ministar Rasim Ljajić, izjavu predsjednice nazvao je nedemokratskom, neeuropskom i neekonomskom. Dodao je kako to govori da srbijanski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj.

"Ovo je primjer neshvatljivog rasizma. Ovo je primjer koji kaže da sve što dolazi iz Srbije, pa makar to bila i jedna čokolada, jest prijetnja za neko dijete, prijetnja za Hrvatsku, prijetnja za druge ljude", kaže Vulin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene