Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporna fotografija

Reagiranje Trpimira Goluže nakon pisanja da je objavio fotografiju kolegice koja spava u Skupštini: "Lažno me optužuju, nisam bio u prostoriji"

Marta KIš
Marta KIš Foto: Facebook/Trpimir Goluža
Trpimir Goluža reagirao je na članak objavljen na portalu DNEVNIK.hr.

Trpimir Goluža, nestranački zastupnik iz Kluba Mosta u zagrebačkoj gradskoj skupšini, reagirao je na članak objavljen na portalu DNEVNIK.hr.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević odluka Gradske skupštine Zagrepčanima će se plaće od 1. siječnja obračunavati po novim poreznim stopama: "Ovo je sramotno!" Sjednica Gradske skupštine Na sjednici Gradske skupštine Tomašević prozvao HDZ-ova zastupnika Hermana zbog Resnika: "Ili bezočno lažete ili ne znate čitati"

 

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Prekjučer je internetski prostor okupiralo priopćenje političke platforme Možemo! u kojem me se tendenciozno lažno optužuje da sam "prekršio osnovne postulate liječničkog zvanja jer nisam kolegici gradskoj zastupnici Marti Kiš ponudio liječničku pomoć dok se nosila s teškom glavoboljom u pauzi zasjedanja skupštinske sjednice u prosincu 2022.g.". te se neosnovano tvrdi da "kao i inače u svojim objavama na društvenim mrežama manipuliram informacijama".
Autori predmetnog priopćenja trebali bi znati da je fotografiju Marte Kiš koja se ispružila preko skupštinskih klupa, pokrila i zatvorila oči mogao snimiti samo netko od zastupnika platforme Možemo! ili njihovih koalicijskih partnera jer u trenutku nastanka fotografije u Gradskoj skupštini nije bilo oporbenih zastupnika pa tako niti mene.
Kompletna oporba, iz protesta, je napustila 18. sjednicu Gradske skupštine još na njenom samom početku, prije izglasavanja proračuna, odnosno prije završetka 1. točke dnevnog reda.
Usprkos navedenoj činjenici da fizički nisam bio niti u prostoriji u kojoj je ležala ili spavala Marta Kiš, a kamoli u njenoj blizini, u priopćenju se insinuira da sam mogao, a da nisam pružio liječničku pomoć kolegici Kiš te da sam time grubo povrijedio etička načela liječničkog poziva.

Optužba je još besmislenija ako se zna kako je u neposrednoj blizini ležeće kolegice Kiš morala biti liječnica psihijatrica Ivana Kekin, potpredsjednica Gradske skupštine. U protivnom ne bi postojao kvorum za izglasavanje proračuna za 2023.g., koji je izglasan.

Ako je kolegici Kiš uistinu trebala liječnička pomoć siguran sam da ju je ona sama zatražila i dobila od kolegice Kekin.
Kolegama iz Možemo! bilo bi puno korisnije ustanoviti tko je od njih i zašto fotografirao ležeću Martu Kiš nego se baviti obmanjivanjem javnosti, izmišljanjem afera i difamiranjem političkih neistomišljenika."

Srdačno,

Trpimir Goluža

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene