Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušao opljačkati i svećenika

Discman, stari kalkulator, njemačke marke... Pogledajte neobičan ulov serijskog razbojnika koji je u Zadru od ranog jutra pljačkao gdje je stigao

Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4
Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4 PU zadarska
Aktualno Galerija Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4 Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4 Foto: PU zadarska Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 1 Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 1 Foto: PU zadarska Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 2 Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 2 Foto: PU zadarska +0 Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 3 Galerija 1/4 >>
Zadarska je policija u četvrtak uhitila mlađeg muškarca nakon serije razbojništva koje je počinio na više različitih lokacija u gradu.

Nad 25-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje jer ga se sumnjiči za niz razbojništava i kaznenih djela koja su se dogodila u Zadru u četvrtak od 6:30 do podneva.

Pročitajte i ovo Pronađena droga Uhićenja Policija pronašla kombi pun kokaina ispred puba: Otkriveno kako je 46 milijuna eura droge došlo do malenog sela Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Kako je priopćila PU zadarska, mladić je oko 6:30 najprije na Obali kneza Branimira u Zadru maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu i uz prijetnju nožem pokušao mu ukrasti novac, a nešto kasnije, oko 8 sati, maskiran je nasilno ušao u crkvu sv. Ivana na Relji u Glagoljaškoj ulici i svećenika pokušao opljačkati prijeteći mu nožem.

Nakon toga je ušao u školu u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje je iz ureda ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjaka. Mladi razbojnik tu nije stao, već je svoj pohod nastavio u Ulici Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove i preturao po stvarima. Odatle je pobjegao iskočivši kroz prozor kada su ga vidjeli djelatnici ustanove.

To mu nije bilo dovoljno pa je oko 11:15 s metalnom šipkom u ruci ušao u ljekarnu u Ulici Ivana Mažuranića. Tamo je djelatnici prijetio pištoljem i ukrao novac, a zatim pobjegao. Posljednja stanica bila je kuća 73-godišnje vlasnice oko 11:30 u Ulici Benka Benkovića, odakle je ukrao prijenosno računalo, električni čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i ručni sat, a sve to ukupno je vrijedno više od 100.000 kuna.

Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 4 Razbojništvo u Zadru (Foto: PU zadarska) - 1 Foto: PU zadarska

Službenici kriminalističke policije ulovili su ga na odlasku s posljednjeg mjesta razbojništva, dok je još u rukama nosio plijen i oružje. Kod njega su još pronašli i metalnu šipku, novac te druge predmete koje je ukrao ili koristio za kaznena djela.

U petak će, uz kaznenu prijavu razbojništava i teških krađa, biti predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene