Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal krivo operirane žene

Ravnatelj dubrovačke bolnice: Žao mi je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Branko Bazdan sa suradnicima danas je održao konferenciju za novinare na kojoj se još jednom osvrnuo na 'neočekivani neželjeni događaj' od 29. rujna ove godine kada je u toj bolnici pacijentici greškom odstranjen zdravi bubreg.

U svoje i u ime bolnice izrazio je žaljenje za ono što se dogodilo, naglasivši kako je isprika beznačajna u usporedbi s onim što je pacijentica preživjela. Bazdan je podsjetio da je pacijentica operirana 29. rujna, da je sljedećeg dana Uprava bolnice bila obaviještena o tome da postoji sumnja da je pri zahvatu došlo do pogreške koja se u Zakonu o kontroli kvalitete naziva 'neočekivani neželjeni događaj'.

'Uprava je o ovom događaju odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva i interno povjerenstvo za stručni nadzora, te pacijenticu i njenu rodbinu', kazao je, naglasivši kako bolnica nije imala namjeru tajiti ono što se dogodilo, a javnost o detaljima nije odmah obaviještena zbog zakonskih procedura te želje pacijentice koja i dalje želi ostati anonimna.

Također, kazao je kako su liječnici koji su sudjelovali u ovom zahvatu vrhunski stručnjaci iza kojih je dugi niz godina iskustva i uspješnog rada. Na kraju konferencije za novinare Bazdan je rekao da je spreman ponuditi svoju ostavku, ako se liječnicima, koji su operirali pacijenticu dokaže krivnja.

Inače, taj je slučaj u proceduri je Hrvatske liječničke komore i povjerenstva za stručni nadzor koje će, nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i prikupljenih očitovanja liječnika, donijeti sud o cijelom slučaju. Naime sumnja se da je pogreškom zamijenjena liječnička dokumentacija dviju pacijentica s istim imenom od kojih je jedna trebala operirati bubreg, a druga kralježnicu. Pacijentici koja je trebala operirati kralježnicu odstranjen je bubreg. (Hina)

Pročitajte i ovo Noćni klub - 2 Ključ u bravu Vlasnik karlovačkog kluba nakon opasnog incidenta za DNEVNIK.hr: "Definitivno zatvaram, ništa nije vrijedno ovoga" Dubrovnik u kritičnom stanju VIDEO "Ella, uz tebe smo": Dirljiva podrška australske policije kolegici koja je pala sa zida u Dubrovniku

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene