Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kada bi sve pratile i plaće

"Čarobnjaci preživljavanja": Hrana sve skuplja, za pojedine namirnice dajemo i 30 posto više nego prošle godine

Aktualno Galerija Tržnica - 1 Tržnica - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tržnica - 2 Tržnica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tržnica - 3 Tržnica - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tržnica - 4 Galerija 1/4 >>
Cijene poljoprivrednih proizvoda rastu zbog povećanja cijene goriva, gnojiva i sjemena. Skočile su cijene voća, povrća, mesa i drugih proizvoda.

Riječka tržnica u utorak je bila gotovo pusta. Razloga je više: bura, epidemiološke mjere, ali i više cijene voća i povrća. Trgovci tvrde da dosad nije došlo do velikog poskupljenja, ali sve je moguće s obzirom na rast cijena goriva, gnojiva i sjemena.

"Sve je poskupilo pa je normalno da i kod nas odmah skaču cijene. ali nije to toliko drastično", rekao je trgovac Duško Diklić.

Pročitajte i ovo Holding - 1 REZOVI I ŠTEDNJE U Holdingu se spremaju otkazi, a građanima - poskupljenja: "Nova garnitura, nova pravila"

Statistički podaci koje je iznijelo Ministarstvo poljoprivrede pokazuju da su cijene skočile u posljednjih godinu dana. Primjerice, šljive su poskupjele gotovo 20 posto, rajčice 26, paprika 30, a šareni grah 15 posto.

Cijene ribe zasad su stabilne, a ovise o vremenskim prilikama te ponudi i potražnji. Cijene mesa pak ovise o cijeni stočne hrane. Poskupjele su žitarice pa je počelo poskupljivati i meso.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nikad više zaraženih Dok obaramo crne rekorde, oni prosvjeduju: Stanovnici nekoliko hrvatskih gradova na ulicama i trgovima iskazali svoje nezadovoljstvo radom Stožera

"Junetina i janjetina su dosta poskupile, a svinjetina i teletina još uvijek imaju iste cijene", rekao je mesar Željko Smojver novinaru Dnevnika Nove TV Marku Balenu.

Kupci kažu da im ne bi smetala lagana poskupljenja kada bi to pratile i mirovine i plaće. Ovako se mnogi nazivaju "čarobnjacima u preživljavanju".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene