Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol u stranci

Raspuštena vukovarska Gradska organizacija HDSSB-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDSSB-a jednoglasno je odlučilo raspustiti vukovarsku Gradsku organizaciju te stranke, a za povjerenicu stranke u tome gradu imenovalo je Slavicu Marinović, izvijestili su u četvrtak navečer iz HDSSB-a.

U priopćenju za javnost predsjednika te stranke Dragana Vulina navodi se kako je raspuštanje posljedica isključenja dosadašnje predsjednice vukovarske Gradske organizacije i članice Predsjedništva HDSSB-a iz te stranke Slavice Jelinić koja je vukovarska gradska vijećnica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredni izborni sabor Dragan Vulin ponovno predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna Pozvao isključene članove da se vrate u stranku Dragan Vulin: Moj mandat je na raspolaganju

Slavica Jelinić zajedno s Damirom Doroghazijem nekoliko se puta nakon isključenja iz HDSSB-a javno predstavljala kao članica Predsjedništva HDSSB-a i s te je pozicije komunicirala s javnošću, ističe se te dodaje da "oni više nisu članovi stranke i da nemaju pravo javno nastupati u njezino ime".

Slavica Jelinić je poručila kako se ona i dalje smatra članicom HDSSB-a te će u tom svojstvu nastaviti i djelovati.

"Vulin je davno suspendiran i nije uopće predsjednik HDSSB-a te su stoga njegove izjave i odluke nepravovaljane i nezakonite kao što mu je nezakonito davanje naloga za nasilno obijanje ureda HDSSB-a i odnošenje dokumentacije što je prijavljeno nadležnim institucijama koje su o tome nadležne po daljnjem postupanju", navela je Jelinić u priopćenju za javnost. Dodala je da je 10. studenoga na Glavnom odboru HDSSB-a Dragan Vulin jednoglasno opozvan većinom članova Glavnog odbora.

"Na 8. izvanrednom Saboru HDSSB-a za predsjednika HDSSB-a izabran je Vladimir Šišljagić, ja sam izabrana za potpredsjednicu i članicu Predsjedništva, a Damir Doroghazi je izabran u Predsjedništvo HDSSB-a. Stoga i dalje nastavljamo djelovati kao članovi HDSSB-a kako u Gradskom vijeću Grada Vukovara tako i u javnosti, odnosno prema medijima", poručila je Jelinić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene