Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao isključene članove da se vrate u stranku

Dragan Vulin: Moj mandat je na raspolaganju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u petak u Osijeku da su nedavnom odlukom Predsjedništva o sazivanju izvanrednoga izbornog sabora stranke u roku od 90 dana njegov mandat te mandati svih ostalih stranačkih dužnosnika stavljeni na raspologanje, a suspendiranim i isključenim članovima HDSSB-a ponovno poručio kako postoji način da ostanu u okviru stranke.

Na konferenciji za novinare Vulin je ponovio kako će se izborni sabor održati po najvišim demokratskim standardima, što uključuje tajno glasovanje i otvorene kandidacijske liste, te da će učiniti sve kako se ne bi čekao krajnji rok od 90 dana, već da to bude što je prije moguće, kako bi se HDSSB što brže konsolidirao i pripremio za lokalne izbore s novim vodstvom, tko god to bude bio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredni izborni sabor Dragan Vulin ponovno predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna Raskol u stranci Raspuštena vukovarska Gradska organizacija HDSSB-a

Istaknuo je kako se sinoć odazvao pozivu đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića na sastanak suprotstavljenih strana u HDSSB-u radi smirivanja tenzija i pokušaja uspostavljanja dijaloga, ali drži kako je, nakon nedolaska predstavnika druge strane na taj sastanak, jasno da kod druge strane ne postoji volja za dijalogom.

Ponovno je uputio poziv svim suspendiranim i isključenim članovima kako postoji način da se vrate u stranku, s time da to ne može učiniti on kao predsjednik, već postoje legalno izabrana stranačka tijela, poput suda časti. No kaže da kao stranački čelnik može apelirati prema Sudu časti da prihvati žalbe, jer su neke već i usvojene, poput članice Predsjedništva Željke Begić-Šimundić.

Iako je posljednjih dana razmišljao i o povlačenju iz politike, Vulin je poručio da će s mandatom na raspolaganju voditi HDSSB do izvanrednoga izbornog sabora stranke, a tko će ga voditi dalje - odlučit će članovi stranke. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene