455946
455946
455946
455946
455946

Dragan Vulin: Moj mandat je na raspolaganju

  • , 04.11.2016., 12:29
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u petak u Osijeku da su nedavnom odlukom Predsjedništva o sazivanju izvanrednoga izbornog sabora stranke u roku od 90 dana njegov mandat te mandati svih ostalih stranačkih dužnosnika stavljeni na raspologanje, a suspendiranim i isključenim članovima HDSSB-a ponovno poručio kako postoji način da ostanu u okviru stranke.

 
 
 
 
Dragan Vulin (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Dragan Vulin (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Na konferenciji za novinare Vulin je ponovio kako će se izborni sabor održati po najvišim demokratskim standardima, što uključuje tajno glasovanje i otvorene kandidacijske liste, te da će učiniti sve kako se ne bi čekao krajnji rok od 90 dana, već da to bude što je prije moguće, kako bi se HDSSB što brže konsolidirao i pripremio za lokalne izbore s novim vodstvom, tko god to bude bio.

Istaknuo je kako se sinoć odazvao pozivu đakovačkoga gradonačelnika Zorana Vinkovića na sastanak suprotstavljenih strana u HDSSB-u radi smirivanja tenzija i pokušaja uspostavljanja dijaloga, ali drži kako je, nakon nedolaska predstavnika druge strane na taj sastanak, jasno da kod druge strane ne postoji volja za dijalogom.

Ponovno je uputio poziv svim suspendiranim i isključenim članovima kako postoji način da se vrate u stranku, s time da to ne može učiniti on kao predsjednik, već postoje legalno izabrana stranačka tijela, poput suda časti. No kaže da kao stranački čelnik može apelirati prema Sudu časti da prihvati žalbe, jer su neke već i usvojene, poput članice Predsjedništva Željke Begić-Šimundić.

Iako je posljednjih dana razmišljao i o povlačenju iz politike, Vulin je poručio da će s mandatom na raspolaganju voditi HDSSB do izvanrednoga izbornog sabora stranke, a tko će ga voditi dalje - odlučit će članovi stranke. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se