Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Sabora

Marasović: Grčić je pisac futurističkih filmova

Parlamentarni zastupnici nastavljaju zasjedanje izvješćem o korištenju predpristupnih fondova.

Vrijeme je da se Ministarstvo fondova EU pokrene, a ne da izgleda kao da radi na baterije, poručio je HDZ-ov Josip Borić raspravljajući u Saboru o korištenju predpristupnih programa pomoći EU u prvoj polovici prošle godine.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

Obmanjuje nas se da "blamaža sa softwerom" nije štetna po Hrvatsku, a mogli smo dobiti 150 milijuna eura odnosno milijardu kuna, ustvrdio je Borić i pozvao resorno ministarstvo da se napokon pokrene.

Oporbeni i zastupnici Kukuriku koalicije nisu se ni danas uspjeli dogovoriti koja je vlada, bivša ili aktualna koalicijska, (ne)uspješnija u korištenju programa EU.

SDP-ov Draženko Pandek kaže da su brojke egzaktne, da je aktualna Vlada u dvije godine povukla preko 300 milijuna eura, dok je u razdoblju od 2007. do 2011. ugovoreno tek 247 milijuna eura.

Slijedi rezanje dodataka na plaće javnih i državnih službenika

HDZ-ov zastupnik Duje Marasović ne nalazi pokazatelje da se aktualna Vlada spremila, odnosno da je sposobna iz Unije povući milijardu eura godišnje.

Hrvatska godišnje mora platiti 500 milijuna eura, ako toliko uzme natrag, na pozitivnoj smo nuli, da bi nešto dobili od EU trebamo uzeti milijardu, izračunao je Marasović i zaključio - "nema šanse, nema nade, bit ćemo i jesmo bezuspješni".

Srđan Gjurković (HNS) tvrdi da je aktualna Vlada, čim je sjela u Banske dvore, morala vratiti 40 milijuna eura neiskorištenih sredstava. "Nama se to nije dogodilo, a vjerujem i da neće", rekao je Gjurković ističući da je dinamika ugovaranja i plaćanja sada jača nego je bila. Imamo bolje prolazno vrijeme, poručio je Gjurković HDZ-ovim zastupnicima i izazvao buru reakcija.

"HDZ-ova Vlada vam je otvorila vrata Unije, a vi se naprosto ne snalazite, niste znali i možda vas nije čak ni briga", uzvraća mu Đurđica Sumrak (HDZ) i zaključuje - "tko zna zna, a tko ne zna vječno optužuje drugoga".

HDZ-ova Vlada u četiri je godine ugovorila 247 i isplatila 127 milijuna eura, a koalicijska u dvije ugovorila 318 i isplatila 247 milijuna eura, naglašava Marin Jurjević i uzvraća - "tko zna zna, tko ne zna, ne zna".

"Ja ne znam tko zna, ali siguran sam da ova Vlada ne zna vodit državu onako kako treba", kontrira mu Marasović. Gjurkoviću poručuje da je prošla vlada ostavila dobre projekte koje je samo trebalo nadograditi.

"Pozivate se na (ministra Branka) Grčića, to je pisac futurističkih filmova. Jules Verne je 100, 200 godina prije pogodio kako će biti na mjesecu, a on ne zna pogoditi što će biti za godinu, dvije. Pa tko njemu šta više vjeruje, da se na njega poziva”, zapitao se Marsović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene