Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak radova 2017.

RASPISAN PRVI NATJEČAJ Faza vrijedna 1.7 mlrd. kn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon godina čekanja i mnogih obećanja raspisan je i prvi natječaj za izvođenje radova na projektu Pelješki most.

Projekt Pelješkog mosta sve je bliže realizaciji. Nakon godina čekanja i mnogih obećanja raspisan je i prvi natječaj za izvođenje radova. Do kraja godine trebao bi se znati izvođač. A do 2022. most bi trebao spojiti jug s ostatkom zemlje.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Oleg Butković Novo prozivanje Nastavlja se okršaj Milanovića i Butkovića: "Tko se vozi u helikopteru?"

Plaža u Komarni s pogledom na gradilište koje miruje već godinama. A pogled bi trebao pucati na Pelješki most, najnovije najave rokova kroz 6 godina.

'Još će bit ljepša, bit će nam Hrvatska povezana, i svi ćemo bit konačno skupa', rekao je Mirko sa Pelješca.  'To će biti predivno, prvo pogled, a onda veza južne i sjeverne Hrvatske', kazao je Ivo iz Osijeka.

S gradnjom Pelješkog mosta krenulo se prije 9 godina, ovo je sve što je od tada izgrađeno, sadašnje najave su, s pristupnim cestama i izgradnjom mosta, trebalo bi se krenuti već slijedeće godine. Raspisan je prvi natječaj - za izvođenje radova. Faza vrijedna nešto više od 1.7 milijardi kuna. 

'Natječaj traje do 22.08.2016. godine i u tom prvom krugu će se ocijenjivati financijska, stručna, pravna, i tehnička sposobnost svakog od ponuditelja', rekao je Oleg Butković, tehnički ministar prometa.

Izvođač radova znat će se do kraja godine. Svi ponuditelji koji zadovolje kriterijima pozvat će se u drugi krug - sve s ciljem odabira ekonomski najpovoljnije cijene. Dražava računa kako će se gotovo 80 % projekta vrijednog ukupno 526 milijuna eura financirati EU novcima.

'Budući da nam je na raspolaganju 330 milijuna eura u tom operativnom programnu nema niti jednog razloga da EK ne prihvati sufinanciranje', dodao je Butković.

Puno je još posla, puno je obećanja. Do tada, vožnju do Dubrovnika pauzirat će granični prijelaz u Neumu. I tako bi trebalo biti do 2022.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene