441572
441572
441572
441572
441572

RASPISAN PRVI NATJEČAJ Faza vrijedna 1.7 mlrd. kn

  • , 27.06.2016., 20:51
  • Autor:
  • komentara

Nakon godina čekanja i mnogih obećanja raspisan je i prvi natječaj za izvođenje radova na projektu Pelješki most.

 
 
 
 
Budućnost Pelješkog mosta (Video: Vijesti u 17h)
Budućnost Pelješkog mosta (Video: Vijesti u 17h)

Projekt Pelješkog mosta sve je bliže realizaciji. Nakon godina čekanja i mnogih obećanja raspisan je i prvi natječaj za izvođenje radova. Do kraja godine trebao bi se znati izvođač. A do 2022. most bi trebao spojiti jug s ostatkom zemlje.

Plaža u Komarni s pogledom na gradilište koje miruje već godinama. A pogled bi trebao pucati na Pelješki most, najnovije najave rokova kroz 6 godina.

'Još će bit ljepša, bit će nam Hrvatska povezana, i svi ćemo bit konačno skupa', rekao je Mirko sa Pelješca.  'To će biti predivno, prvo pogled, a onda veza južne i sjeverne Hrvatske', kazao je Ivo iz Osijeka.

S gradnjom Pelješkog mosta krenulo se prije 9 godina, ovo je sve što je od tada izgrađeno, sadašnje najave su, s pristupnim cestama i izgradnjom mosta, trebalo bi se krenuti već slijedeće godine. Raspisan je prvi natječaj - za izvođenje radova. Faza vrijedna nešto više od 1.7 milijardi kuna. 

'Natječaj traje do 22.08.2016. godine i u tom prvom krugu će se ocijenjivati financijska, stručna, pravna, i tehnička sposobnost svakog od ponuditelja', rekao je Oleg Butković, tehnički ministar prometa.

Izvođač radova znat će se do kraja godine. Svi ponuditelji koji zadovolje kriterijima pozvat će se u drugi krug - sve s ciljem odabira ekonomski najpovoljnije cijene. Dražava računa kako će se gotovo 80 % projekta vrijednog ukupno 526 milijuna eura financirati EU novcima.

'Budući da nam je na raspolaganju 330 milijuna eura u tom operativnom programnu nema niti jednog razloga da EK ne prihvati sufinanciranje', dodao je Butković.

Puno je još posla, puno je obećanja. Do tada, vožnju do Dubrovnika pauzirat će granični prijelaz u Neumu. I tako bi trebalo biti do 2022.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se