Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVIH OSAM MJESECI

Ramljak objavio ovogodišnje Agrokorove brojke: Ove kompanije posluju s debelim minusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna uprava Agrokora objavila je mjesečno izvješće za razdoblje od 11. rujna do 10. listopada 2017. u kojem su objavljeni i podaci o poslovanju Agrokorovih kompanija u prvih osam mjeseci ove godine, kada je na čelu bio vladin povjerenik Ante Ramljak.

Prema objavljenim podacima, Konzum je u prvih šest mjeseci poslovao s gubitkom od 18 milijuna kuna, dok je ukupan prihod kompanije u tom razdoblju iznosio 6,127 milijardi kuna. U kolovozu je Konzum poslovao s gotovo 8,9 milijuna kuna dobiti (EBITDA – dobit prije kamata, poreza i amortizacije).

Pročitajte i ovo Agrokor - maloprodaja prvi put u plusu (Foto: Dnevnik.hr) Plan održivosti Svi sektori Agrokora posljednjih 9 mjeseci poslovali s dobiti, objavljene i prognoze do 2021. Slika nije dostupna veliko restrukturiranje Agrokor najavio prodaju tvrtki: Izvanredna uprava predstavila Plan održivosti, prodana Villa Castello za 8,1 milijun eura

Konzum je, uz Tisak i Velpro, dio Agrokorove grupe Maloprodaja i veleprodaja. Cijela je ta grupa poslovala s gubitkom u prvih osam mjeseci. Gubitak im je rastao do lipnja, kad im je iznosio 234 milijuna kuna, nakon čega se počeo smanjivati. U kolovozu je kumulativni gubitak te grupe iznosio 193 milijuna kuna, a prihod 10,321 milijardi kuna.

Tisak je također prvih osam mjeseci završio s minusom od 23 milijuna kuna, dok je ukupan prihod ove tvrtke iznosio 1,385 milijardi kuna.

S minusom je poslovao i Velpro, i to 65 milijuna kuna, dok je ukupan prihod u prvih osam mjeseci iznosio 1,236 milijardi kuna.

U Agrokorovoj grupi Prehrana u kojoj su i kompanije poput Jamnice, Leda, Zvijezde, PIK Vrbovca te sestrinskih kompanija iz BiH i Srbije, u prvih osam mjeseci ostvaren je prihod od 5,974 milijarde kuna, dok je dobit (EBITDA) iznosila 946 milijuna kuna.

Dobit Jamnice tako je iznosila 258 milijuna kuna (prihod 1,05 milijardi), Leda 199 milijuna (prihod 821 milijun), Zvijezde 40 milijuna (prihod 433 milijuna), a PIK-a Vrbovec 75 milijuna kuna (prihod 1,19 milijardi kuna).

Agrokorova grupa Poljoprivreda, koja obuhvaća Belje, PIK Vinkovci, Vupik i Agrokor Trgovina, u prvih osam mjeseci je uprihodovala gotovo 1,81 milijardu kuna uz dobit (EBITDA) od 207 milijuna kuna.

Belje je u tom razdoblju poslovalo sa 128 milijuna kuna dobiti uz prihod od 828 milijuna kuna. U plusu su i PIK Vinkovci i to 17 milijuna kuna uz 214 milijuna kuna prihoda. Vupik je zaradio 45 milijuna kuna uz 197 milijuna kuna prihoda.

Cijelo izvješće možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene