Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak ministara zdravlja

Ostojić: 'Zbog mogućeg širenja epidemija, Hrvatska, BiH i Srbija trebaju djelovati zajedno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima 18.000 hektara površina koje mora zaprašivati iz zraka, Republika Srpska 47.000, Federacija BiH 20.000, a Srbija nekoliko desetaka tisuća hektara.

Protuepidemijske mjere ključne su u sadašnjem trenutku djelovanja protiv mogućih epidemija i zaraza na poplavljenim područjima, a u njihovoj provedbi zajedno sudjeluju Hrvatska, Srbija i BiH, izjavio je novinarima ministar zdravlja Rajko Ostojić nakon što se u Županji sastao s ministrima zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom i Republike Srpske Draganom Bogdanićem.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

'Čeka nas zaprašivanje komaraca iz zraka. Zahvaljujući europskoj povjerenici, Hrvatska je dobila mogućnost da sufinancira pomoć BiH, a Vlada Srbije je izrazila spremnost da se pridruži kako bismo zajedničkim snagama riješili taj problem", istaknuo je Ostojić.

NAKON POPLAVA Bizarno otkriće radnika...

Po njegovim riječima, Hrvatska ima 18.000 hektara površina koje mora zaprašivati iz zraka, Republika Srpska 47.000, Federacija BiH 20.000, a Srbija nekoliko desetaka tisuća hektara. Također je rekao kako Hrvatska raspolaže satelitskim snimakama, koje je ustupila Srbiji i BiH, voda stajaćica u kojima su larve komaraca.

'Moramo djelovati zajedno jer - ako bilo gdje izbije epidemija, ona će se proširiti i na druga poplavljena područja', upozorio je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ističući da je epidemiološka situacija u Srbiji pod nadzorom mjerodavnih služba.

Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je kako je najteže stanje na području Šamca, Doboja i u dijelovima Bijeljine.

'Trenutačno nemamo zaraznih bolesti. Ekipe su stalno na terenu i prate situaciju koja je teška jer je poplavama zahvaćena gotovo polovica Republike Srpske', rekao je Bogdanić i zahvalio spasilačkim ekipama iz Hrvatske na pomoći, posebice helikopterskoj posadi na spašavanju u Šamcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene