Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar o master planu

Ostojić: Bolnica u Vukovaru ima status kao što ga ima i sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić u Ogulinu je otvorio ujedinjeni hitni bolnički trakt, a u Gospiću novi objedinjeni odjel hitne medicine.

'U idućoj godini hrvatski zdravstveni sustav donijet će promjene u županijskim bolnicama, specijaliziranim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima. Očekuje se ukidanje pojedinih odsjeka, broj postelja po jednom odjelu povećat će se s 10 na 15, a manje bolnice pripojit će se većima. Plan restrukturiranja zdravstva stigao je nakon polugodišnje dubinske analize kojom su uočene kritične točke, a kada se sve utanači, plan restrukturiranja u siječnju će ići na javnu raspravu', kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorivši u Gospiću novi objedinjeni odjel hitne medicine.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Ilustracija rad kao vikendom U bolnicama na dan izbora samo hitni slučajevi: Objavljeno što će biti s naručenim pacijentima

Investicija je to vrijedna 3,9 milijuna kuna koja je u cijelosti financirana sredstvima Ministarstva zdravlja. Objedinjeni odjeli hitne medicine predstavljaju jedinstveno ulazno mjesto za sve pacijente na kojemu će im biti pružena odgovarajuća medicinska skrb, obavljeni pregledi i postavljena dijagnoza te liječena sva hitna stanja.

Posjetom gospićkoj bolnici ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je kako tzv. master plan uključuje spajanje bolnica i ukidanje odsjeka u županijama, ali nikako i njihovo zatvaranje. Koja će se bolnica kojem većem centru pripojiti, Ostojić nije kazao, ali je iznio podatak da gospićka bolnica neće ići u pripajanje. Razlog tome je činjenica da, iako dobro prometno povezan, Gospić u krugu od 100 kilometara nema druge velike bolnice.

U nekim bolnicama liste čekanja veće tri do četiri puta!

Na prigodnoj svečanosti otvaranja objedinjenog odjela hitne medicine u Gospiću ujedinjeni su bili i bivši ministar Milinović i sadašnji Ostojić. Ostojić je kazao kako je Milinovića osobno pozvao na otvorenje jer su sve borbe i sukobi zapravo dio političke retorike, a nakon izbora svi imaju isti cilj, a to je poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite svih građana.

Ministar Rajko Ostojić i u Ogulinu otvorio Ujedinjeni hitni bolnički trakt

Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorio je i novouređeni Objedinjeni Hitni bolnički trakt u Općoj bolnici Ogulin vrijedan 5,2 milijuna kuna. 'Izgradnju i opremanje u potpunosti je financiralo ministarstvo i sada su sve vrhunske usluge koje liječnici ove bolnice nude pacijentima koji trebaju hitnu uslugu, objedinjene na jednome mjestu. Nakon toga pacijenti se mogu upućivati u bolnice u Karlovac ili Rijeku. Bolnicu u Ogulinu poznajemo 'po papirima', znam koji je zaposlenih, kakvi su odjeli, koliko je zahvata i operacija, a sada sam se i osobno uvjerio u kvalitetu njihovog rada i zadovoljstvo pacijenata', kazao je ministar Ostojić.

Kazao je kako je u izradi Master plan o kojem će ovisiti i daljnja sanacija bolnica, a po kojem su predviđena ukidanja nekih odjela u bolnicama gdje ima manje operacija. Kako će to izgledati u praksi, te koji će odjeli, eventualno biti ukinuti u karlovačkoj ili u bolnici u Ogulinu, nije mogao reći, jer, dodao je, to je budućnost. Završen je tek Master plan za područje Slavonije.

'Po njemu, bolnica u Vukovaru ima status kao što ga ima i sada',  komentirao je Ostojić moguće ukidanje statusa vukovarskoj bolnici zbog čega su se pobunili tamošnji branitelji. Dodao je da o toj 'pobuni' ne zna ništa, niti je dobio ikakav dopis o tome. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene