Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rađenović: Važnije je otkriti naručitelja napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović izjavio je da nije iznenađen visinom kazne koja je danas dosuđena dvojici njegovih napadača, ali da je od osuđujuće presude važnije otkriti naručitelja.

'Nisam iznenađen kaznom', kazao je Rađenović. Dodao je da je od same presude Miodragu Šimuncu i Nikoli Presečkom osuđenima na zagrebačkom Općinskom kaznenom sud na tri godine, odnosno dvije godine i deset mjeseci zatvora, važnije otkrivanje naručitelja.

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 3 Ukrajina u defenzivi Rusija napadima u malim skupinama širi bojišnicu kod Harkiva: "Neprijatelj pokušava namjerno razvući crtu bojišnice" U ukrajinskom napadu srušen dio zgrade u Belgorodu - 4 oštećene kuće Žestok napad Ukrajinaca na ruske gradove: Zasuli ih projektilima i dronovima

'To bi trebalo biti najvažnije i za pravosuđe, ali i građane Zagreba koje ovakvi incidenti u posljednje vrijeme sve češće uznemiravaju', kazao je Rađenović koji je 16. svibnja pretučen ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu.

>> Slučaj Rađenović: Šimuncu i Presečkom po tri godine zatvora

>> Rađenović nezadovoljan brzinom suđenja

Za Šimunca i Presečkog tužiteljstvo je zbog tog napada tražilo po tri godine zatvora, što je najveća kazna za djelo koje im se stavljalo na teret.

Oni su na suđenju odbacili optužbe, rekavši kako se ne osjećaju krivima za napad, za koji je Šimunac, prema tvrdnjama tužiteljstva, od nepoznate osobe dobio 3000 eura.

Šimunac je nakon uhićenja u policiji priznao napad, a Presečkog je Rađenović prepoznao kao jednog od napadača.
Obojica su nakon nepravomoćne presude zadržani u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene