Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radonja radnicima Dalmatinke: "Ne potpisujte ono što niste vidjeli!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupini od dvadesetak radnika Dalmatinke Nove koji su izrazili želju da budu tehnološki višak, uprava tvrtke uvjetovala je potpisivanjem posebne izjave kod javnog bilježnika kojom će svaki radnik potvrditi da je suglasan da po programu koji će se donijeti bude zbrinut kao tehnološki višak.

Sindikalna čelnica Iva Radonja upozorava, međutim, da sindikat još nije dobio program o zbrinjavanju viška radnika te je savjetovala radnicima da ne potpisuju ovakav ugovor. "To je kao da kupuju mačka u vreći", kazala je Radonja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Radonja: Protiv smo tehnološkog viška radnika Slika nije dostupna Radonja nezadovoljna zakašnjelom isplatom plaća

Ocijenila je da je to potpuno neprihvatljiv i diskriminirajući ugovor za radnike, te da su samo prve tri rečenice prihvatljive, ali ne i nastavak spornih odredbi. Naime, u nastavku se od radnica traži potpis ispod rečenice "suglasna sam s navedenim programom zbrinjavanja viška radnika....", premda program još nije izrađen, niti je ikome predočen. 

Na kraju se od radnica zahtijeva da se odreknu prava vođenja postupka protiv "Dalmatinke Nove", po bilo kakvoj osnovi.

Zajedno s Nevenom Poljakom, predstavnikom Sindikata tekstila kože i obuće, nakon dogovora s pravnim savjetnikom odvjetnikom Zoranom Vujanovićem radnicima smo savjetovali da ne potpisuju izjavu sa spornim odredbama, jer poučeni dosadašnjim iskustvom držimo da bi kod poslodavca moglo biti skrivenih namjera. "Ako neka od radnica takvu izjavu ipak potpiše, to čini na vlastitu odgovornost", istaknula je predsjednica većinskog Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene