Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radonja nezadovoljna zakašnjelom isplatom plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalistica Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata 'Dalmatinke Nove', izrazila je nezadovoljstvo nepoštivanjem dogovora između poslodavca i potpisnika sporazuma o prispijeću plaća koje su stigle tek danas, s 20-ak dana zakašnjenja, iako ih po sporazumu treba uplatiti do 15. svakog mjeseca.

Također je naglasila da još nisu podmireni dugovi šest zaostalih plaća: za veljaču, ožujak, travanj, svibanj, lipanj i kolovoz ove godine, za što je krajnji rok 30. rujna.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

'U Sporazumu o međusobnim odnosima poslodavaca i radnika, koji smo potpisali u lipnju, stoji kako se plaća za prošli mjesec isplaćuje do 15. u tekućem mjesecu. Poslodavci još jednom krše sporazum i nemamo im razloga vjerovati', rekla je Radonja za Hinu komentirajući dosadašnja dugovanja.

Poduprla je i stajalište da se jasno razluči koji su kriteriji za određivanje viška radnika, naglasivši da bi program trebalo prihvatiti tek kad poslodavac isplati svih šest zaostalih plaća koje duguje radnicima.

Nema pregovora o zbrinjavanju viška radnika dok se ne isplate plaće, kazala je Radonja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene