Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađujući podaci

I oni su na listi srama: HCK, pa čak i Ministarstvo vanjskih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava liste srama hrvatskih tvrtki neplatiša osim što je bogato ispunjena, ima i tvrtki za koje bi malo tko pomislio da im je tamo mjesto. Među njima je Crveni križ, ali i Ministarstvo vanjskih poslova.

Crveni križ nakon prozivki oko prikupljenih sredstava za pomoć poplavljenima ima novi problem - nalaze se na listi srama tvrtki neplatiša.

Pročitajte i ovo Banka hrane u Zagrebu - 3 Crveni križ Zagreb dobiva Banku hrane: "Postoje oni koji su u potrebi i koji su se našli na drugoj strani rada i kapitala" Ilustracija za najpotrebitije Uskoro se otvara Banka hrane: Crveni križ Zagreb poziva na doniranje

Naime, sedam zaposlenika Crvenog križa u Zaprešiću ne prima plaću, dok na Pagu i Benkovcu plaću ne prima po jedan zaposlenik CK-a.

Evo što će ministarstvo poduzeti kako bi radnici dobili zaslužene plaće

Jednu plaću nije isplatilo niti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Za neke tvrtke je već otprije poznato da su u financijskim problemima pa su i one našle svoje mjesto na 'stupu srama'. Radi se o Konstruktoru, DTR-u, Eko Taxiju, pulskoj Areni i 3. maj motorima.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, jučer je gostujući u Dnevniku Nove TV izjavio kako je idući korak akcija inspekcije rada Porezne uprave. "Ide se u prvih 60 koje imaju najveći broj radnika, ali će se onda krenuti i u ostale. Cilj nam je da radnicima koji nisu primali plaću osiguraju da tu plaću dobiju", rekao je Mrsić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene