Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka još nije donesena

Radnici Rafinerije vratili se u Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici su tražili da im se obrati direktor Rafinerije nafte Sisak zato što dosad nisu još dobili nikakvu službenu informaciju.

Dvjestotinjak radnika Rafinerije nafte Sisak  koji su se jutros ispred Uprave INA-e u Zagrebu zadržali samo pola sata na prosvjedu protiv gašenja Rafinerije, nakon što im se nitko nije obratio vratili su se u Sisak i okupili ispred Upravne zgrade sisačke Rafinerije.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić o odluci Uprave za sisačku rafineriju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Neizvjesna budućnost Koordinator Stožera za obranu Rafinerije nakon odluke o zatvaranju: "Mađari nas malo-pomalo okupiraju"

Pljeskom su pozdravili nekoliko službenika iz Upravne zgrade, koji su im se priključili u prosvjedu.

Budući da dosad nisu dobili nikakvu službenu informaciju o sudbini sisačke Rafinerije, tražili su da im se obrati direktor Damir Butković.

Radnici sisačke rafinerije autobusima došli na prosvjed u Zagreb 

Tek na molbu predstavnika radnika i sindikata, direktor Damir Butković je izašao pred zabrinute i ogorčene radnike, kratko kazavši da im nema što reći, jer još nikakva odluka nije donesena.

"Razgovarat ćemo kada se nešto odluči. Svi smo u ovome zajedno", dodao je Butković.

Na pitanje radnika kakvo je njegovo stajalište i daje li im potporu u borbi za opstanak sisačke Rafinerije, samo je rekao: "I ja sam zaposlenik Rafienerije nafte".

Takvim odgovorom radnici nisu bili zadovoljni, pa su ga ispratili povicima negodovanja i zvižducima.

Na današnjoj sjednici Uprave INA-e u Zagrebu, koja je počela u 11 sati, vjerojatno se raspravlja o rafinerijskom poslovanju, a u javnosti se nagađa da bi mogla biti donesena odluka o gašenju prerade u Rafineriji nafte Sisak, čime bi bilo ugroženo 800 radnih mjesta.

Po završetku sjednice mediji očekuju priopćenje. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene