Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebna nova znanja i vještine

Radnici komunalnih tvrtki idu na obuku koja košta 45.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa 45.000 eura financirat će se obuka djelatnika komunalnih tvrtaka za poslove odvodnje.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak potpisali su danas u Karlovcu Ugovor o financiranju projekta obuke djelatnika komunalnih tvrtaka za poslove odvodnje, čime se, rečeno je, nastavlja potpora osnutku nacionalnog središta za obuku kadrova u vodnom gospodarstvu sa sjedištem u Karlovcu.

Po tom ugovoru Ministarstvo poljoprivrede sa 45 tisuća eura nastavit će projekt koji je, krajem prošle godine, također sa 45 tisuća eura, na početku financirala Udruga njemačkoga vodnog partnerstva.

Pročitajte i ovo Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage" Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade

>> Inspekcija zatvorila komunalnu tvrtku: Varaždinu prijeti zatrpavanje smećem!

Po riječima Ivana Mrzljaka, novac je ta njemačka udruga dobila za karlovački projekt od svojeg Ministarstva zaštite okoliša, prirode i nuklearne sigurnosti, a dosad su u sklopu projekta obuke održane četiri radionice - dvije za inženjere i dvije za tehničare i radnike. Do kraja godine održat će se još šest radionica.

Ministar Jakovina rekao je da je projekt dobar jer su Hrvatskoj potrebna nova znanja i vještine u zaštiti prirode uz korištenje novih tehnologija. Posebice je istaknuo da ćemo samo 'uz potrebna teorijska i praktična znanja moći kreirati i realizirati kvalitetne projekte vodoopskrbe i odvodnje, a Hrvatsku ulaskom u EU očekuju značajna sredstva upravo vezana za vodno gospodarstvo i odvodnju.

Riječ je o gotovo 4,5 milijarde eura iz fondova Europske unije, koje će se investirati kroz razne projekte, kazao je ministar.

Gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako vjeruje da će osnutak nacionalnog središta za obuku djelatnika iz područja vodnoga gospodarstva u djelatnostima vodoopskrbe i odvodnje, koji se u suradnji sa stranim partnerima i karlovačkim Veleučilištem već provodi, za Karlovac i za Hrvatsku imati dalekosežni učinak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene