Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici Imunološkog žele plaće

AKO NEĆE POMOĆI VLADA, IDU KOD BANDIĆA 'Živimo na rubu gladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od četiri zaostale plaće država je radnicima Imunološkog zavoda za sada isplatila samo jednu. Pozajmicu radnicima ponudio je gradonačelnik Bandić.

Radnicima Imunološkog zavoda još uvijek nije isplaćena niti jedna plaća osim one za ožujak te iz njihovog sindikata podsjećaju Vladu da i dalje žive na rubu gladi. No, u pismu koje je vladajućima danas uputila glavna sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec, navodi se i da će se Sindikat EKN-a obratiti gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću koji je radnicima ponudio pozajmicu za plaće.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Slika nije dostupna Traži se rješenje VIDEO Sa sastanka izašle plačući! Ima li rješenja

Vlada je početkom kolovoza donijela odluku da se Imunološki zavod pretvori u ustanovu od državnog interesa, no to radnicima nije za sada puno pomoglo pa je glavna povjerenica sindikata Lidija Jagarinec danas vladajućima uputila pismo sa zamolbom da se što prije pronađu sredstva radnicima za plaće.

'Isplatom plaće radnicima Imunološkog zavoda izbjegnut stečaj'

'Radnici žive na rubu gladi, s minusom na tekućem računu i neplaćenim režijama, potrebno je nabaviti ogrijev za zimu, a i školska godina je pred vratima. Radnici Imunološkog ne mogu Odlukom Vlade podmiriti troškove života, potrebna nam je plaća. Smatramo da je neozbiljno i neodgovorno javno iznositi da je problem Imunološkog riješen, da su doprinosi podmireni, da će plaće biti isplaćene u kratkom roku, a da radnici nemaju od čega živjeti', zaključuje Sindikat EKN-a.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene