Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže isplatu plaća i privatizaciju

Radnici Dalmacijavina prijete blokadom splitske luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Dalmacijavina zauzeli su bivše prostore tvornice u splitskoj trajektnoj luci i ne misle ih napustiti dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Traže da im se u roku od 24 sata isplate zaostale plaće, da Agencija za upravljanje državnom imovinom izradi program restrukturiranja i krene u privatizaciju. Ako od nadležnih ne dobiju odgovor u roku od sedam dana, blokirat će promet u gradskoj luci. Jedina ponuda koja je stigla za kupnju tvornice - bila je ona samih radnika Dalmacijavina, ali je odbijena.

Pročitajte i ovo Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade Slika nije dostupna Val prosvjeda u Splitu Radnici Dalmacijavina kod Sanadera, radnici Jadrankamena naišli na skinutu kvaku!

'Ako se ništa ne dogodi narednih dana, onda smo spremni blokirati trajektnu luku, znači promet u trajektnoj luci', kazao je Lukica Bucat, sindikalni povjerenik Dalmacijavina.

'Želimo bolje sutra, da se pokrene proizvodnja što prije', kazao je radnik Marko Jukić. 'Mi radnici u Hrvatskoj nemamo nikakva prava, mi smo obespravljeni', dodala je radnica Anka Plazonja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene