Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskid ugovora o radu

Radnice Kamenskog odradile zadnji dan, sada na burzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice tvornice Kamensko posljednji su se puta okupile na svom radnom mjestu.

450 radnica Kamenskog odradilo je svoj posljednji radni dan, a u ponedjeljak će se prijaviti na Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozoravale, ali ništa VIDEO Hrvatske radnice koje se poput lavica bore za pravdu Slika nije dostupna 'Zagreb za Kamensko' Bivše radnice Kamenskog organizirale modnu reviju i tribinu o ženskom radništvu

Time je završen otkazni rok od mjesec dana, a radnice se i dalje nadaju da će se nakon restrukturiranja Kamenskog opet pokrenuti proizvodnja kako bi se, barem dio njih, opet vratio na posao.

>> Radnice Kamenskog prvi novac mogu očekivati tek oko Božića

'Radne knjižice još nismo primile, ali imamo ugovor o raskidu ugovora o radu i odrađivanju otkaznog roka', rekla je jedna radnica Kamenskog. Radnice nisu dobile isplatu nijedne od šest zaostalih plaća, ali dobile su dio novca za mjesec u kojem su odrađivale otkazni rok.

'Kriva je država'

'Ne veselimo se burzi, pogotovo zbog novih zakona prema kojima ćemo morati još duže raditi', rekla je radnica koja kaže da za svoju situaciju krive državu.

'Smatram krivima državu, ministarstvo financija i nesretne institucije koje se prozivaju da rade svoj posao. Pa neka jednom i odrade taj posao, barem za tih 450 ljudi, odnosno obitelji, koji su ugroženi zbog nečijeg nerada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene