446274
446274
446274
446274
446274

Radin i Juhas: Tko prihvati naš program, dobit će i naše glasove

Saborski zastupnici talijanske i mađarske nacionalne manjine Furio Radin i Šandor Juhas poručili su kako će odmah nakon izbora, ukoliko budu izabrani, objaviti svoje programe, čekati reakciju koalicija i time pokazati razvidnost.

 
 
 
 
Furio Radin (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Furio Radin (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Saborski zastupnici talijanske i mađarske nacionalne manjine Furio Radin i Šandor Juhas na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli poručili su kako će odmah nakon izbora, ukoliko budu izabrani, objaviti svoje programe, čekati reakciju koalicija i time pokazati razvidnost.

"Naši programi već postoje i oni su zapravo isti ti kojih prošla Vlada nije htjela niti pogledati. Mi ćemo dakle objaviti naš program te ukoliko ga buduća Vlada ne prihvati, ostajemo u oporbi. Sve, dakle, ovisi o drugima, uostalom u oporbi i nije tako loše " - poručio je Radin dodavši da je neprihvatljiva činjenica da kada se međusobno dogovaraju stranke, onda su to pregovori, a kada stranke dogovaraju s predstavnicima nacionalnih manjina onda se to naziva trgovinom.

"Želim biti potpuno jasan i poručiti da ona buduća Vlada koja će u svom sastavu imati ministre koje imaju ideološke poglede kao i ministar kulture Hasanbegović, zasigurno neće imati moj glas, ukoliko budem izabran" - poručio je Furio Radin.

Ustvrdivši kako se taj program uglavnom odnosi na ostvarivanju prava manjina saborski zastupnik mađarske manjine Šandor Juhas pozvao je čelnike svih stranaka da u predizbornoj kampanji ostave na miru zastupnike nacionalnih manjina jer, kako je rekao "ne želimo da se prema nacionalnim manjinama odnose kao nešto što se nalazi u samoposluzi a koje će oni iskoristiti za svoje stranačke ciljeve".

"Od iznimne je važnosti da se okonča ovaj izborni proces, a nakon toga ćemo zajedno sjesti i pregovarati. Cilj nam je ojačati manjinski korpus kako bi u idućem razdoblju svi zastupnici nacionalnih manjina nastupali jedinstvenije. Mi želimo pregovarati na osnovi naših programskih načela, ako to ne prihvate mi ćemo ponovno biti u oporbi" - zaključio je Šandor Juhas. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se