Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje služiti kaznu

Radimir Čačić otišao u zatvor: 'Optimističan je i vrlo realan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić stigao je u Remetinec u 19:04 sati gdje je počeo izdržavati zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

Čačića je do remetinečkog zatvora došao automobilom s odvjetnikom Rajkom Mlinarićem koji je rekao kako je Čačić optimističan i realan. 'On je optimističan, mislim, procjenjujem da je vrlo realan u ovoj situaciji i na kraju krajeva došao je riješiti jednu etapu svog života vezano uz presudu koja je donesena. Nema mjesta ni panici, ni povećim emocijama ima mjesta realnom promišljanju i obvezi koje je svjestan i koju je u ovom trenutku počeo izvršavati', rekao je Mlinarić reporteru Dnevnika Nove TV Andriji Jarku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

Čačić je u zatvor stigao s jednom putnom torbom i nije davao izjave. Iako je iz Varaždina krenuo jutros u 8:45 sati, u Remetinec je stigao 19:04.

U zatvoru će Radimir Čačić provesti minimalno 11 mjeseci zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi. Njegovi odvjetnici ne mire se s odlukama hrvatskih sudova pa podižu i Ustavnu tužbu u ovom slučaju.

>> Čačić otkrio čime se namjerava baviti kad izađe iz zatvora

Na remetinečkom odjelu za dijagnostiku boravit će najduže mjesec dana, poput ostalih osuđenika na više od 6 mjeseci zatvora. Čačić će prolaziti liječničke preglede i rješavati psihotestove. U stankama će moći šetati zatvorskim dvorištem, a spavat će najvjerojatnije u dvokrevetnoj sobi s cimerom. Nakon toga slijedi premještaj u zatvor s blažim režimom poput Valture nedaleko od Pule ili Lipovice kraj Popovače.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene