Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić:

'Sa stanovišta budžeta to je beznačajno, sa stanovišta političke poruke je važno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most će tražit smanjenje prihoda saborskih zastupnika, a na prijedlog se osvrnuo Radimir Čačić.

Most će, potvrdio je njihov zastupnik Tomislav Panenić, tražiti smanjenje prihoda saborskih zastupnika, što bi trebalo uključivati i smanjenje broja vozača i službenih automobila, naknade za odvojeni život i slično. Da razmišlja o smanjenju, i to od 25 do 30 posto, potvrdio je u Saboru jučer i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Inače, prosječna saborska plaća u lipnju je iznosila 15.570 kuna neto, a u prvih šest mjeseci ove godine, troškovi zastupnika, uključujući dnevnice, zrakoplovne karte, hotelski smještaj i slično, stajali su porezne obveznike 5 milijuna i 186 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

'Suštinski naravno sa stanovišta države i budžeta je to potpuno beznačajno. Sa stanovišta političke poruke je važno i dobro. Ljudi koji imaju ozbiljne karijere u biznisu, u znanosti, imaju naravno i primjerene prihode. Oni ne žele i ne mogu si priuštit da dolaze na prosjeke primanja koji su bitno niži od onih koje imaju u sektoru koji nisu Vlada, država i politika', rekao je Radimir Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene