Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeli se vraćati

Pusić: 'Ne bojim se odljeva članova, više se bojim priljeva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pusić se ne boji odlaska članova HNS-a u Narodnu stranku - reformiste Radimira Čačića.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u nedjelju na konferenciji za novinare u Delnicama da se ne boji većeg odljeva članova HNS-a u Narodnu stranku - reformiste Radimira Čačića već da se više boji većega priljeva u HNS kolega koji su otišli iz stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skuplja nove članove Čačić: Iako Vlada ne odgovara očekivanjima građana, nećemo je rušiti Slika nije dostupna HNS na Političkoj akademiji 'Ni ovaj tjedan Radimir Čačić ne narušava jedinstvo stranke'

Na pitanje novinara o tomu boji li se odljeva članova, Pusić je odgovorila kako su već otišli svi koji su mislili otići te da su se neki od članova koji su otišli 'počeli vraćati i pisati pisma da bi se htjeli vratiti'.

Novinarsku primjedbu da se stvorila klima kao da je HDZ Pusić je komentirala riječima da se 'stvorila klima da se svaka vlada prvu godinu privikava, a zadnju godinu ne treba raditi, jer već iz opozicije vide sebe kao 'zauzimače' stolica.'

Osnovani Reformisti: 'Tražimo glasove 'za''

Smatra da je Vlada odgovorna raditi sve četiri godine te dodala kako je 'stručna i visokobrazovana Martina Dalić odlučila napustiti HDZ' pa, dodala je, treba razmišljati i o tome tko će nakon izbora raditi ako njihov ishod bude takav da će HDZ pobijediti.

Na primjedbu da 'u HNS-u govore o građanskom odgoju, a u Vladi je ministar kojemu nije sporno što se kip Gospe nalazi u školi', predsjednica HNS-a odgovorila da o tome treba pitati resornog ministra.

'Što se nas tiče, škole su sekularne i trebaju biti otvorene za djecu svih vjeroispovjesti, treba jednako tretirati i većinske i manjinske religije, kao i one koji ne pripadaju ni jednoj religiji', smatra Pusić.

Na pitanje kako će se HNS postaviti prema želji Ministarstva financija da se ukinu državni poticaji za stambenu štednju, ocijenila je da o privremenoj mjeri treba razgovarati, da je HNS bio skeptičan prema njezinu donošenju te da bi tako nešto moguće u kombinaciji s projektima koji olakšavaju rješavanje stambenoga pitanja.

Novinare je zanimalo i misli li Pusić da bi se Hrvatska mogla pridružiti zemljama pod nadzorom EU-a te, je li to mogao biti 'alibi' da se u državnim tvrtkama naprave bitnije promjene, Pusić je odgovorila da više ni jedna članica EU-a nije pod potpunim režimom EU-a, odnosno pod tom vrstom nadzora.

Radimir Čačić: Ostanak Vlade još godinu dana nema smisla; alternativa nije spremna

'Hrvatska nije u toj situaciji, a nije ni u eurozoni', izjavila je Pusić navela je, kazavši da je pod nadzorom EU pitanje proračunskoga deficita i da je, s tim u vezi, ključno koncentrirati se na povećanje stope rasta. Ocijenila je da je nužna reforma državne uprave, ali da je to dugotrajan proces koji se sigurno neće dogoditi unutar par mjeseci i na drastičan način.

Vesna Pusić boravila je danas u Delnicama u sklopu seminara Tima HNS-a na kojemu se raspravljalo o rejtingu stranke, novom programu, građanskom odgoju za odrasle i drugom i objasnila da je cilj osnivanja Tima HNS-a praktično bavljenje članova politikom, a ne samo kadrovskim ili organizacijskim temama.

Koordinator Tima HNS-a i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh rekao je da se ne opterećuju rejtingom stranke te da, s oko 43.000 članova, HNS pripada među nekoliko stranaka koje mogu funkcionirati na nacionalnoj razini. Naglasio je da program stranke ostaje na liberalnoj i narodnoj platformi, a da bi novi dokument trebao biti definiran do kraja godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene