Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauvijek lijep

Pusić: Država će pomoći u očuvanju Marjana od betonizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u Splitu da će država pomoći u očuvanju Marjana od betonizacije.

'Država će pomoći u svemu što Split pokrene da se Marjan očuva od betonizacije i uništenja i da zauvijek ostane lijep', rekla je Pusić na današnjoj svečanosti obilježavanja Dana Marjana.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Pri tomu je istaknula da je Marjan 'splitski, pripada Splitu i Split ga treba, zna i može čuvati'. Također je rekla da su Splićani stoljećima dokazivali koliko im je važan Marjan te da svojim dolascima pokazuju koliko ga poštuju.

'Obnašatelji vlasti su bešćutni'

Pusić je kazala kako njezin današnji dolazak na Marjan pješke nije prvi put, da na taj način dolazi na njega te dodala da ju je baka dovodila na Marjan.

'Nadam se da ću, uz zaštitu Marjana kao spomenika prirode Splita, Dalmacije i Hrvatske dolaziti s vama na noge ubuduće', poručila je Vesna Pusić nazočnima na svečanosti.

Splitski dogradonačelnik Goran Kovačević (HNS) je istaknuo da se sadašnja gradska uprava protivi bilo kakvoj gradnji na Marjanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene