Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ići će u Vukovar

Pupovac: Neću doći u Knin zbog iskazivanja mržnje onih koji ne poštuju mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se hoće da u Knin na proslavu dođu predstavnici Srba, onda je potrebno razgovarati o tome, poručio je Pupovac i dodao da se s njima o tome ne razgovara.

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, izjavio je danas u Dvoru da neće prisustvovati proslavi oslobodilačke akcije 'Oluje' u Kninu jer vjeruje da će i ove godine, kako je rekao, 'biti svađe i iskazivanja mržnje između između onih koji su istinski poštovaoci mira i onih koji to nisu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVI DETALJI SVEČANOSTI Umjesto detalja o proslavi Oluje, sve je zanimala samo jedna stvar: Prvi put građani će ih vidjeti u akciji Slika nije dostupna 'Društvo treba osloboditi zebnje' Pupovac: Ni Franjo Tuđman, da je živ, ne bi otišao na takvu proslavu u Knin

'Ako se hoće da u Knin na proslavu dođu predstavnici Srba, onda je potrebno razgovarati o tome, a o tome s nama nitko ne razgovara', kazao je Pupovac danas u Dvoru, poslije komemorativnog skupa u spomen na ubijene i nestale nakon vojno-redarstvene akcije 'Oluje'.

Najavio je, međutim, da će u studenom otići u Vukovar da bi pokušao odati počast stradalim Hrvatima, iako to, dodao je, prošle godine nije uspjelo državnom vrhu iz poznatih razloga.
'Razgrađuje se međuetničko povjerenje'

Izrazio je žaljenje što se, rekao je, u proteklih godinu dana u Republici Hrvatskoj 'razgrađuje međuetničko povjerenje i politička tolerancija, umjesto da se radi na daljnjoj izgradnji mira i međusobne tolerancije, jer je to jedini način na koji se može istinski završiti rat na ovim prostorima.'

Na pravoslavnom groblju u Dvoru danas je održana komemoracija za ubijene i nestale u tijeku i nakon vojno-redarstvene akcije 'Oluje'. Na skupu su se nazočnima obratiti Milorad Pupovac u ime Srpskog narodnog vijeća, voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič, te Dragan Pjevač u ime Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih i ubijenih u bivšoj Jugoslaviji iz Beograda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene