Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želi me javno diskriminirati'

Pupovac: Josipović nastoji ograničiti novinarske slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je kako je predsjednik Ivo Josipović odlučio svoj sukob s tjednikom ‘Novosti’ pretvoriti u sukob s njim, kao i da nastoji ograničiti novinarske slobode i razoriti manjinske institucije, čime ulazi u sukob s Ustavom RH.

‘Predsjednik Josipović odlučio je sukob s ‘Novostima’ pretvoriti u sukob sa mnom i bojim se da je Predsjednik Republike odlučio žrtvovati naše političko prijateljstvo i naše političko partnerstvo, a sve zbog toga da bi zaštitio svoje donedavno poslovno prijateljstvo u naplati autorskih honorara’, rekao je Pupovac reagirajući na današnji Josipovićev dematij ‘Novostima’ u kojem opovrgava optužbe glavnog urednika Novosti Ivice Đikića, a prema kojima Josipović ‘Novostima’, zbog njihovog pisanja o aferi ZAMP, želi ukinuti dosadašnji način financiranja iz državnog proračuna.

Josipović je u svom demantiju optužio Pupovca da se krije iza optužbi iznesenih na njegov račun u ‘Novostima’, navodeći da je tekst u Novostima razrađeni tekst pisma kojeg mu je nekoliko dana prije izlaska Novosti uputio Pupovac. Pupovac je Josipovića ujedno prozvao da ‘stvara ne samo savez s pojedincima iz srpske zajednice kao što je Veljko Džakula, koji nije dobio legitimitet na parlamentarnim izborima, već postaje glasnogovornik i zastupnik njihove politike, jer govori njihovim jezikom’.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Policija Nezadovoljni zaposlenici Direktor im odbio isplatiti plaće, zaposlenik na njega prevrnuo stol i slomio mu dva rebra

>> Josipović: Pupovac je za Srbe učinio vrlo malo, a za sebe iznimno puno

‘Josipović nastoji ograničiti novinarske slobode i razoriti manjinske institucije koje smo stvorili, a mene javno diskreditirati’, kazao je Pupovac dodavši kako Predsjednik Republike time ulazi u sukob s Ustavom RH na koji su obojica prisegnuli i kojeg su obojica dužni poštovati. ‘On je odlučio prekoračiti ustavne ovlasti i napraviti nešto što je nesvojstveno demokraciji’, mišljenja je čelnik SNV-a.

Pupovac je ustvrdio i kako se predsjednik Josipović nije odazvao ‘njegovoj želji za razgovorom ‘ niti je odgovorio na njegovo pismo koje mu je napisao kada je vidio da ga Josipović ne želi primiti. ‘Umjesto toga odgovara mi povodom Đikićevog teksta, optužujući mene da sam ga ja napisao. To je suprotno mojem i Đikićevom poimanju časti i razumijevanju slobode novinarstva’, poručio je Milorad Pupovac. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene