Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pupovac: Dodik o dolasku na nedavni skup SNV-a odlučio sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac je, u intervju sarajevskom magazinu Dani, izjavio kako je premijer Republike Srpske Milorad Dodik odlučio sam doći na nedavnu Skupštinu tog vijeća u Zagrebu, na kojoj je iznio stajališta što su izazvala oštre osude političke javnosti i u Hrvatskoj i u BiH.

Dodik je na zagrebačkom skupu Srpskog nacionalnog vijeća, između ostalog, rekao kako je Srbima "Bosna i Hercegovina nametnuta", a pri povratku u Banju Luku na izjave hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da je Republika Srpska nastala na etničkom čišćenju, Dodik je kazao kako je Mesiću "bolje da šuti" jer je "Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon drugog svjetskog rata".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 80. obljetnica proboja antifašista Milorad Pupovac na Petrovoj Gori: "Zločinačke ideologije vrijedne su osude i prijezira" Slika nije dostupna Sanader Dodiku: 'Morao bi znati kako se ponaša kad se dođe u goste'

Pupovac tvrdi kako se SNV obratio Dodikovu uredu, kao predsjedniku vodeće stranke Srba u BiH (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD).

 "Zamolili smo ured gospodina Dodika da odluči hoće li doći član Predsjedništva BiH (Nebojša Radmanović), član Ministarskog vijeća BiH ili netko treći. I moj ured je komunicirao s uredom gospodina Dodika čekajući da nam jave tko će to biti. Gospodin Dodik je odlučio doći sam. I ne očekujete valjda da bih ja sada trebao u ime Srba u Hrvatskoj reći da je on (Dodik) persona non grata?", kazao je Pupovac objašnjavajući okolnosti Dodikova dolaska na nedavno zagrebačko zasjedanje Skupštine Srpskog nacionalnog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene