Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ignoriraju prava

Puljić: Hrvatima u BiH i dalje se čini nepravda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izjavio je kako se u trenutačnim političkim nadmetanjima u Bosni i Hercegovini ignoriraju prava Hrvata kao konstitutivnog naroda čime im se i dalje čini nepravda te je ocijenio kako krivnju za to snosi i međunarodna zajednica.

'Od ranije nam je poznato da međunarodna zajednica svojim stavovima ide protiv jednakih prava iako se kune da proklamira ista ta prava', izjavio je kardinal Puljić u intervjuu kojega je u utorak objavio banjalučki dnevni list Glas Srpske.
Puljić je kritizirao nalog Visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka da suspendira odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) kojom je proglašen nezakonitim izbor nove izvršne vlasti u Federaciji BiH.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Bandić kao 'sin BiH': Nad Hrvatima se provodi institucionalno nasilje!

Nepravda u BH


'Nepravda je očevidna. Izgleda da misle da manje i malobrojnije treba ukloniti kako bi se lakše riješilo pitanje BiH', kazao je vrhbosanski nadbiskup konstatirajući kako je sadašnje stanje 'izniknulo iz nenormalnih izbornih zakona'.
Ocijenivši odluku o suspenziji odluke SIP-a poniženjem, Puljić je dodao kako ne misli da je Visoki predstavnik u BiH, austrijski diplomat osmislio posljednje odluke koje su protivne interesima Hrvata,

Kazao je da kao vjerski poglavar nikome ne kani davati političke upute, no ne može šutjeti na nepravdu. Podsjetio je kako se Biskupska konferencija BiH davno očitovala o mogućem preustroju BiH koji bi donio pravdu svima i kako ostaje pri tom prijedlogu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene