Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkriveni

Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Splitsko-Dalmatinskoj županiji dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana koji su ilegalno proizvodili i prometovali kokainom.

Policijska uprava splitsko-dalmatinske je objavila kako je, u koordinaciji s USKOK-om, dovršila kriminalističko istraživanje zbog sumnje na zločinačko udruženje te neovlaštenu proizvodnju i promet kokainom.

Vjeruje se da su za počinjenje kaznenih djela odgovorna tri hrvatska državljana. 

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Iz minute u minutu Nakon odgovora DP-a na poziv u koaliciju oglasio se i Grmoja: "Pokažite da niste ispostava HDZ-a"

Utvrđeno je kako su prethodno navedeni pojedinci između 6. travnja 2021. i 25. svibnja 2023. godine kontinuirano nabavljali i prodavali kokain s krajnjim ciljem daljnje preprodaje i zarade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Sumnja se da su osumnjičenici u travnju i svibnju 2021., nabavili najmanje jedan kilogram kokaina visoke čistoće kojeg su zatim prodali većem broju osoba i zaradili najmanje 201.738,67 eura.

Također su nabavili još najmanje 500 grama kokaina iste čistoće kojeg nisu uspjeli izmiješati s punilima i povećati mu masu, razdijeliti i prodati.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Policijska uprava ističe kako su tijekom dana provedene hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznenu prijavu USKOK-u.

Dvojica osuminječnih, 37-godišnjak i 24-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku. Za preostalim okrivljenikom se još traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene