Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ptice uletjele u motor i prizemljile zrakoplov Croatia Airlinesa s maturantima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piloti zrakoplova na letu OU 8221 iz Barcelone u Zagreb, u kojemu je bilo 106 učenika koji su se vratili s maturalnoga putovanja, noćas su oko 1 sat prekinuli polijetanje zbog ulijetanja nekoliko ptica u motor zrakoplova.

Učenici kasne, a njihov se dolazak očekuje danas oko 16 sati. 

Pročitajte i ovo Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili" HVU otvorilo svoja vrata - 3 Vojna učilišta otvorila vrata Učenici otkrili zašto ih privlači vojni poziv: "To je dječački san"

Prilikom polijetanja zrakoplova u Barceloni djeca su vidjela iskrenje, zrakoplov je naglo zakočio i zaustavio se, tvrdi jedan od roditelja.

Ured za odnose s javnošću Croatia Airlinesa priopćio je da su piloti, nakon što su otkazali polijetanje, vratili zrakoplov u zračnu luku na tehnički pregled kako bi se ustanovilo je li na motoru nastalo oštećenje.

Zrakoplov su pregledali tehnički stručnjaci te ustanovili da je motor ispravan. Utvrdili su oštećenje na gazećem sloju jedne gume, koje je nastalo zbog naglog kočenja i opterećenja pri prekidu polijetanja, pa je kotač iz sigurnosnih razloga morao biti zamijenjen.

Budući da je pregled trajao do 6,30 sati, posadi je u međuvremenu isteklo radno vrijeme, pa, prema Zakonu o zračnoj plovidbi, nije mogla nastaviti putovanje te je otišla na odmor, ističe se u priopćenju.

Učenici koji su bili u zrakoplovu zbrinuti su u hotelu, a o kašnjenju u dolasku obaviješteni su organizatori putovanja i ravnatelj škole.

Nakon isteka odmora posade i pregleda svih parametara motora prije leta, zrakoplov će poletjeti u Zagreb. Dolazak zrakoplova iz Barcelone u Zagreb očekuje se danas oko 16 sati.

U priopćenju Croatia Airlinesa stoji da ulijetanje ptica u motor na spada u izvanredne situacije pa sigurnost putnika nije bila ugrožena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene