Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Psima iz prihvatilišta prijeti eutanazija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desecima pasa smještenih u benkovačkom azilu prijeti eutanazija. Javnost je uznemirena, a djelatnik, jedini koji radi sa psima, očajan.

Privremeni bi dom psima iz benkovačkog azila uskoro mogao postati i zadnji.

Pročitajte i ovo Zoraya ter Beek 28 godina Mlada je, zdrava i zaljubljena, no odlučila je: "Umrijet ću u svibnju" Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

Zbog veoma teškog stanja došao je u pitanje rad Benkovačkog prihvatilišta za pse.

Psi, koji su tamo smješteni, nisu cijepljeni niti se o njima vodi evidencija, a njihov skrbnik zabrinut je za njihovu sudbinu.

'S čovjekom koji ne voli pse ja nemam šta pričati. Izmislili su da 20 pasa treba eutanizirati dok ja dođem s godišnjeg, pa onda opet 15, pa azil nestaje', žali se Dinko Ožaković, djelatnik Azila za pse.

Nadležni u Benkovcu nisu bili voljni pričati o problemu pasa u prihvatilištu.

Broj pasa smještenih u prihvatilištu nepresatno se povećava, a broj njihovih udomljavanja je neznatan.

Prije nekoliko dana u prihvatilištu su bili inspektori i još se čeka njihov izvještaj. Gradonačelnik kaže kako nikome nije cilj pse usmrtiti, a njihova će se sudbina, rekao je, znati za nekoliko dana.

Slab interes za brigu o napuštenim psima doveo je u pitanje njihov opstanak u azilu. Udruge za zaštitu životnija iz cijele Hrvatske već su digle svoj glas za pomoć psima. Čeka se odgovor vodećih struktura Benkovca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene