Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Splitu

'Psihički bolesnik mi je izrezao mrtvu suprugu, KBC mora platiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Sinju u tijeku je parnica kojom obitelj preminule Trogiranke traži odgovornost i naknadu štete od KBC-a Split i psihičkog bolesnika Ž.P. zbog oskvrnuća njezina tijela na Patologiji.

Taj užas se dogodio 9. kolovoza 2008. godine, kada se Ž.P. iz Splita u ranim jutarnjim satima ušetao na Zavod za patologiju na Firulama i skalpelom razrezao tijelo Trogiranke, te još dva leša koja su se nalazila u mrtvačnici, u pripremi za obdukciju. U mrtvačnici se, prema policijskom zapisniku, zadržao čak četiri sata, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Policijski očevid u Kaštel Štafiliću - 1 Oglasila se i policija Propucani HGSS-ovac bori se za život, njegov otac ispričao što se dogodilo: ''Napadač je pucao po cijelom automobilu'' Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Te druge dvije obitelji, koliko je poznato, nisu pokrenule sudske parnice, a suprug preminule Trogiranke za Slobodnu Dalmaciju objašnjava kako cilj tužbe, koju je podignuo zajedno s kćerkom i sinom, nije novac nego želja za dokazivanjem odgovornosti bolnice i sprečavanja da se nešto tako strašno i mučno ikada više ikome dogodi.

Obitelj smatra kako odgovornost splitske bolnice ne smije biti upitna, s obzirom na to da su, kako iznosi naš sugovornik, glavna vrata Zavoda za patologiju, kao i vrata mrtvačnice i dizala, tu noć bila otvorena, čime je Ž.P., koji boluje od psihoze i shizofrenije, omogućeno da nesmetano provede svoj bolesni naum.

Da su sva ta vrata bila otvorena, kazuje Trogiranin, potvrdio je i sam počinitelj, kao i policijski očevid, no iz bolnice u svojem odgovoru na tužbu žele opovrgnuti da su glavna vrata Patologije bila otključana.

Navode kako na vratima mrtvačnice stoji natpis 'ulaz zabranjen', što je po njima dostatno za skidanje odgovornosti s ustanove. Tužitelj, razumljivo, smatra kako taj natpis ne može biti dovoljan da spriječi ulazak osobe kao što je Ž.P., ističući kako bolnica, bez sumnje, nije postupala s dužnom pažnjom.

Pokušao spolni čin?

Sumnja čak i da je, prije nego što je oskvrnuo leševe, pokušao spolni čin s mrtvim tijelom njegove supruge.

'Ispričavam se unaprijed ako je nekome ovo strašno čitati i slušati...

Ali, analizirajući sve dostupne podatke o ovom događaju i razgovarajući s nekoliko ginekologa, sumnjam na pokušaj silovanja, s obzirom na to da je tijelo moje supruge na Patologiju prebačeno dva sata nakon smrti na Plućnom odjelu i da je tada još bilo toplo...', ispričao je Trogiranin za Slobodnu.

Toj sumnji u prilog ide i činjenica da su rane na njezinu tijelu bile drukčije, nego kod preostala dva tijela, kao da se razbjesnio nakon što silovanje nije uspjelo - s mukom iznosi Trogiranin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene