Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljile propisane uvjete

Prvih deset bolnica u postupku akreditacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu provest će postupak akreditacije prvih deset bolnica koje su na javnom natječaju zadovoljile propisane uvjete na temelju detaljnog pregleda natječajne dokumentacije.

Riječ je o bolnicama KBC Zagreb, kliničkim bolnicama Dubrava i Merkur te općima bolnicama Zadar, Karlovac, Koprivnica, Dubrovnik, Vukovar, Pula i Šibenik, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Akreditacija je dokaz kvalitete i sigurnosti neke bolnice te dokument koji jamči provođenje zdravstvene zaštite sukladno suvremenim medicinskim spoznajama, stručnim protokolima te međunarodnim kriterijima i indikacijama kvalitete. Natječaj je završio trajao tri mjeseca i završio u listopadu, a prijavile su se 22 bolničke zdravstvene ustanove, od čega tri klinička bolnička centra, tri kliničke bolnice i 15 općih bolnica, te jedna klinika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni" Baby boom u Zaboku - 5 Godina je dobro počela Baby boom u bolnici koju sve više biraju rodilje iz cijele Hrvatske: ''Nastojimo slijediti moderne trendove''

>> Ravnatelj dubrovačke bolnice: Žao mi je!

Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, uskoro će objaviti još jedan natječaj za akreditacijski postupak bolničkih zdravstvenih ustanova, u trajanju od 10 dana.

Na novi natječaj moći će se prijaviti i sve bolničke zdravstvene ustanove koje nisu prošle na ovom natječaju a koje će uz određenu nadopunu dokumentacije moći zadovoljiti sve uvjete propisane natječajem, kao i ostale bolničke zdravstvene ustanove koje sustavno rade na unapređenju kvalitete bolničke zdravstvene zaštite.

Troškove akreditacijskog postupka bolničkih zdravstvenih ustanova novog natječaja također će snositi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, dok će akreditacijski postupak kao i kod prvog natječaja provoditi Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene