Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Likvidirao ga Klica

PROVJERENO doznaje čija su imena poznatih političara u adresaru likvidiranog tajnog agenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačkim podzemljem 80-ih godina vladali su isključivo albanski klanovi, no ratnih 90-te mijenja se krim scena.

Unazad 25 godina, od 40 brutalnih ubojstava koja se dovode u vezu sa zagrebačkim podzemljem, u niti jednom slučaju nije otkriven naručitelj.

Pročitajte i ovo Provjereno - problem nedostatka liječnika - 6 večeras u Provjerenom Patila u agoniji sa slomljenim kukom, jer nije bilo liječnika da je pregleda! Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

Tek pet izvršitelja nekih takvih ubojstava je pravomoćno osuđeno. Zagrebačkim podzemljem 80-ih godina vladali su isključivo albanski klanovi, no ratnih 90-te mijenja se krim scena. Sve su češća ubojstva na kućnim pragovima, autobombe, likvidacije u sačekušama snajperom ili iz pištolja.

Špijun: Otkrit ću tajne o Vatikanu!

Četiri interesne skupine počinju se međusobno obračunavati.

'Svu brutalnost prikazivali su na javnim mjestima tako da se je glava mogla izgubiti određenim drukanjem, prema policiji“, rekao je ekipi Provjerenog Željko Pul bivši načelnik organiziranog kriminaliteta PU Zagrebačke.

Supruga čovjeka čije se ime povezuje s više obavještajnih zajednica, Veselina Marinova, ispričala je kako se 'bavio istraživanjem poslovima oko oružja, tko nabavlja, tko preprodaje, tko izrađuje. I bavio se nekim ubojstvima. Tko je izvršitelj, tko je naručitelj.'  Nakon što je u krim miljeu otkriven Marinovljev identitet, uslijedila je njegova likvidacija.

"Znam da je ubijen s 5 metaka u glavu. Svih 5 metaka je završilo u glavi, svih 5 metaka je bilo prema vještacima ispaljeno s razdaljine od 5 do 10 centimetara', rekla je supruga Marinova.

Pokazala nam je njegov adresar pun brojeva najmoćnijih ljudi u državi. Detalje pogledajte večeras u Provjerenom u 22:05! 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene