Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte fotogaleriju

PRVI PUT U unutrašnjosti vodotornja nakon Domovinskog rata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije rata na vrhu vodotornja bio je restoran s vidikovcem, a u ratu je postao česta meta neprijateljskog topništva. S više od 600 oštećenja danas je simbol pobjede i novog života.

Pedeset metara visoki vukovarski vodotoranj podsjetnik je na stradanja u Domovinskom ratu, ali i simbol pobjede i novog života. Do rata se na vrhu Vodotornja nalazio restoran s s vidikovcem na Vukovar, Dunav i okolno srijemsko vinogorje. U ratu postao je česta meta neprijateljskog topništva koje mu je priskrbilo više od šesto oštećenja.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 2 32. obljetnica Tragedija grada heroja u brojkama: Vukovar je pod opsadom bio tri mjeseca, na njega je ispaljeno više od 6,5 milijuna projektila Replika Memorijalnog groblja u Vukovaru koju su izradili učenici - 4 uoči obljetnice Učenici izradili repliku memorijalnog groblja: Samo jedan križ izrađivali su po sat vremena

Vukovarski vodotoranj postaje vidikovac s rotirajućim restoranom!

U ponedjeljak su u javnost izašle prve fotografije unutrašnjosti vodotornja nakon Domovinskog rata, koje je uslikao fotograf Marko Mrkonjić. Građevina koja je niknula krajem 60-ih godina neće se obavljati u izvornu funkciju nego će postati memorijalno područje i podsjećati na patnje i boli kroz koje je prošao Grad heroj.

Inače, zahavljujući svojoj veličini i obujmu od 2200 prostornih metara vode, vodotoranj na ulazu u vukovarsko naselje Mitnica bio je jedan od najvećih takvih objekata u Europi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene