Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od hrpe lima do ispucavanja na poligonu

Zavirite u hrvatsku proizvodnju oklopnjaka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska vojska obilježila je dan oružanih snaga, a ekipa Provjerenog je tim tragom posjetila tvornicu u kojoj se proizvodi jedno od tehnološki najsuvremenijih vozila koje Hrvatska vojska posjeduje.

Prvi put su televizijske kamere snimile proces proizvodnje borbenog oklopnog vozila. Od hrpe lima do testiranja ispucavanja na poligonu. Svaki dio pregledava se ručno, a 70 posto sirovine za ovo vozilo proizvodi se u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Zabranjena javna tribina u Benkovcu - 3 Gledajte u Provjerenom Lagao da je na putu kako bi izbjegao pitanja, reporterka ga razotkrila: "Ravnatelj nije tu, možda je to bio domar" Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

26 tona teški oklopnjak pokreće motor od 535 konjskih snaga i postiže brzinu veću od 100 kilometara na sat, koliko god zvučalo privlačno zamislite da morate točiti spremnik goriva od 500 litara. Posadu može zaštititi od 10 kilograma eksploziva. Ipak, ovo muževno vozilo ima i nježniju stranu, temeljna boja unutrašnjosti je, nikada ne biste pogodili, ružičasta!

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22.40 na Novoj TV!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene