Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekoračeni koeficijenti

Nova ministrica obrazovanja povukla prvi potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Sveučilištu je naložilo zabranu zapošljavanja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravi Sveučilišta u Hrvatskoj i svim njezinim sastavnicama poslalo je mail u kojem se navodi kako se do kraja lipnja zabranjuju daljnja zapošljavanja i napredovanja znanstvenika, javlja Srednja.hr

Pročitajte i ovo Tablet - 3 Škola za život Tableti za škole danas više leže na policama nego što se koriste, a nove neće nabavljati: "Sve češće se kvare, ne isplati ih se popravljati" Blaženka Divjak - 3 Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak za Dnevnik Nove TV o potezu Marija Banožića: "Njegov izbor bio bi nedopustiv iz barem dva razloga"

Novoimenovanu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak dočekala je čestitka u obliku prekoračenih sveučilišnih koeficijenata u iznosu od 30 milijuna kuna.

Sveučilišta u Hrvatskoj prema pisanju portala Srednja.hr prekoračila su limit za obračunske koeficijente za više od 30 milijuna kuna. S koeficijentima se zapošljavaju kadrovi, a masovni javni natječaji pojavili su se primjerice na Hrvatskim studijima, odnosno na Sveučilištu u Zagrebu, na koje otpada prekoračenje od otprilike 10 milijuna kuna.

MZO nalaže Sveučilištu, a posredno i sastavnicama, da u tekućem mjesecu lipnju ne preuzima nove obveze vezane uz rashode za zaposlene na teret državnog proračuna, jer njima MZO ne može odobriti unos u Registar. Drugim riječima, MZO nalaže Sveučilištu u Zagrebu da u lipnju obustavi nova zapošljavanja ili napredovanja.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene