Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Provode se hitne mjere osiguranja gradilišta u Kvaternikovoj ulici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva preuzela je danas provedbu hitnih mjera na osiguranju gradilišta na lokaciji Srednjak bb u Zagrebu (Kvaternikova ulica).

"Nakon što investitor MM Commerce nije postupio po rješenju o provođenju hitnih mjera na toj lokaciji, koje mu je inspekcija dva puta naredila, prvi put 5. rujna, a drugi put 28. rujna 2007.,
građevinska inspekcija je tijekom jučerašnjeg dana provela pripremne radnje za početak radova na hitnim mjerama po trećoj osobi", navodi se u priopćenju. Ističe se da je inspekcija angažirala tvrtku koja će o trošku investitora obaviti hitne mjere koje je investitor sam odbio provesti po nalogu inspekcije.

Pročitajte i ovo 750.000 prometnih prekršaja prošle godine Pokrovitelj Osiguraj.me 750.000 prometnih prekršaja prošle godine: Znate li kolike su kazne za najčešće? Mitovi o osiguranju Pokrovitelj Osiguraj.me Nepotrebno i neisplativo: Tri najveća mita o osiguranju u koje i dalje vjerujemo

Radovi na provedbi hitnih mjera počeli su danas i provode se uz sve mjere opreza i prema pravilima struke, a trebali bi biti dovršeni u roku od dva, do najviše, tri dana, priopćava Ministarstvo i dodaje da je "građevinska inspekcija tijekom rujna podnijela odgovarajuće prijave protiv prekršitelja zakona, investitora MM Commerce i izvođača Prijevoz Guštin.

Postupak pred sudovima vodi Državno odvjetništvo, a o visini kazne odlučuju sudovi, navodi se u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

U Kvaternikovoj ulici 83 i 85 deset stanara evakuirano je 28. rujna iz njihovih kuća, jer su napukli zidovi na jednoj od njih, a dvorište
druge kuće nagnulo se prema gradilištu, na kojemu je izvršen iskop za gradnju individualne stambene građevine, odnosno urbane vile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene