Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dar ili teret?!

Provjerite imate li fotografsko pamćenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve što nas okružuje naš mozak procesuira, svaki detalj, slika ili zvuk prolaze našim osjetilima i skrivaju se u mozgu. Koliko i kako ih možemo dozvati iz pamćenja, pitanje je oko kojeg će se još mnogo godina razbijati glave.

Ipak postoje ljudi koji imaju zapanjujuću memoriju. Najpoznatiji slučaj opisan u znanstvenim knjigama primjer je Solomona Sherishevskog. Novinar koji je živio krajem prošlog stoljeća pamtio je sve činjenice koje su ga okruživale tijekom života. To je bio čovjek koji nije mogao zaboravljati, a jedina želja mu je bila da dobije sposobnost koju svi imamo - zaborav.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Robert Čusek - 3 Borba za istinu Zašto Centar za socijalnu skrb nije posvojiteljima rekao istinu o zdravstvenom stanju djece? "Ne bježimo od odgovornosti, spremni smo na inspekciju" Provjereno: Iskaznica za osobe s invaliditetom - 3 Donosi Provjereno Na adresu stigla iskaznica za dijete koja je šokirala roditelje: "Mene je toliko zgrozilo. S kojim pravom?"

Fotografsko pamćenje, odnosno eidetske slike, za znanost predstavlja itekakav misterij. Ekipa magazina Provjereno odlučila je testirati osobe koje za sebe tvrde da imaju fotografsko pamćenje i upoznati mladića koji usprkos svim nedostacima koje ima jednu stvar ne zaboravlja - brojeve automobilskih registracija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene