Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visina marži

Provjerili smo: Gdje je zapelo s cijenom plina u HERA-i?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dogovorena je cijena po kojoj će Ina prodavati plin HEP-u. Iz HEP-a su za Dnevnik Nove TV potvrdili da im je Ina dala najpovoljniju cijenu na tržištu.

No, još uvijek se ne zna kako će podijeliti trošak Vladine odluke o neposkupljenju plina za kućanstva. Na potezu je sada Hrvatska energetska regulatorna agencija, koja mora propisati marže za lokalne distributere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gubici ili dobit? Još se ne zna koliko će HEP plaćati plin. Dobrović: "HEP će biti u plusu" Slika nije dostupna Nije šala Od 1. travnja dobre vijesti za kućanstva

HERA je odluku o visini marži za lokalne distributere trebala donijeti još jutros, no u prostorima Agencije još uvijek traju maratonski sastanci.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, sve se odužilo jer distributeri teško pristaju na smanjenje opskrbnih marži.

Kako nam kažu, ako se marže prepolove, kako je najavljeno, njihove tvrtke trpjet će ogromne gubitke, a neke lokalne plinare čak će morati staviti ključ u bravu.

Inače, HEP se dogovorio s Inom oko cijene po kojoj će od nje kupovati plin, međutim, ne otkrivaju nikakve detalje jer je dogovor, kako kažu, poslovna tajna.

Sve u svemu, kada HERA odredi marže slijedi javna rasprava, a konačna cijena plina trebala bi biti poznata sredinom ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene