Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča kao za filmski scenarij

Dok se policija još ne oglašava o paležu u Saloni, Bobanovi protukandidati imaju što reći: "To je puno veća šteta nego dvije daske, nekome fale dvije daske u glavi ako to ne vidi"

Priča o HDZ-ovu županu Blaženku Bobanu i podmetanju požara na filmskom setu dobila je i politički nastavak uoči lokalnih izbora. Protukandidati mahom osuđuju Bobana, koji je jučer nejasno objašnjavao kako je koordinirao dojave o požaru u Saloni ministru kulture i ujedno tvrdio kako s tim nije imao veze.

Ima li župan Blaženko Boban direktne veze s nikad razjašnjenim paležom na filmskom setu u Saloni od prije 15 godina? To bi trebala istražiti policija, koja nam danas nije mogla reći ni jesu li župana pozvali na razgovor. Jučer je sam župan rekao da nisu. Bobanova protukandidata na izborima za župana takvo ponašanje policije ne čudi.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

''Ja njima ne vjerujem apsolutno ništa. Ako nije sada u zastari, bit će za deset godina, dokle će oni dovesti'', rekao je Ranko Ostojić, kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije (SDP).

Kandidat za župana Ante Pranić kaže kako treba utvrditi je li župan kriv ili nije te ako je potrebno, snositi odgovornost za to.

"Taj postupak župana je skandalozan. Ne želeći se zamjeriti tadašnjem predsjedniku HDZ-a Sanaderu i ministru kulture Biškupiću koji su inzistirali na filmu, a on napravio nešto nevjerojatno'', kaže Ivica Kukavica, kandidat za župana Splitsko dalmatinske županije (Most).

Podsjetimo, Boban se u petak ministrici turizma pohvalio kako je 2005. godine baš on pred tadašnjim ministrom kulture Biškupićem inscenirao dojavu o požaru. Štoviše, veselo je objašnjavao kako je svojima rekao da ga nazovu kada on bude kod ministra i da mu baš tada kažu da je planuo požar na setu.

Cilj mu je bio da ministar Biškupić potpiše odluku o zaustavljanju snimanja američkog horor-filma u Saloni. Jer je u Saloni starokršćansko groblje, a scenarij horora ''Omen 666'' govori o dječaku povezanom sa Sotonom.

''Takve stvari ne mogu se događati na svetinjama, na grobu sv. Dujma i solinskih mučenika'', govori Boban.

No protukandidati smatraju da je sa pozicije vlasti neprimjereno baviti se takvim inscenacijama i tjerati filmsku ekipu koja je uredno dobila dozvole. Govori se o pola milijuna dolara štete zbog prekidanja snimanja i seljenja seta.

"Meni je žalosno kad netko uništi set nekog filma i što se filmska ekipa povukla i nije nastavila snimanje. To je puno veća šteta nego dvije daske, nekome fale dvije daske u glavi ako to ne vidi'', rekao je Ostojić.

"Nemamo nikakvu strategiju o filmskoj industriji u županiji", smatra Pranić.

Dok bi Toni Jurišić Sokić, kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije, stvar prepustio institucijama i biračima, sama ministrica turizma Nikolina Brnjac, kojoj je Boban otvorio dušu i pohvalio se svojim činom, o svemu se nije željela očitovati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene