Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rončević na sudu

'Neću si oprostiti što sam digao ruku za taj Zakon'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rončević, kojeg USKOK uz Ivu Bačića tereti za zloporabu 10 milijuna kuna, rekao je kako za svjedoka neće pozvati Mesića jer mu je zamjerio što je povjerovao u neprovjernu informaciju.

Berislav Rončević izjavio je danas ispred zagrebačkog Županijskog suda kako se ne osjeća krivim. Bivši ministar obrane, i njegov nekadašnji pomoćnik nisu na sud stigli praznih ruku. Dva tjedna uoči suđenja za navodne malverzacije s vojnim kamionima, mašu novim papirima. Dobro raspoloženje zadržalo se i tri sata kasnije, barem kad se Berislava Rončevića i Ivu Bačića pita. Smatraju da je kupnja 39 vojnih IVECO-vih vozila bila opravdana, jer oni jeftiniji, tvrtke MAN nisu zadovoljavali uvjete na natječaju i imali su manje od 5 tona nosivosti.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

'To su optužbe koje se temelje ni na čemu i ja sam uvjeren da će tako i završiti', ustvrdio je Rončević, no u USKOK-u tvrde kako o ne znaju ništa o dokumentima, o kojima Rončević priča. Rončević i Bačić predložili su novo vještačenje, no hoće li ga sud i prihvatiti, još je neizvjesno. Saslušat će njihovog vještaka, čiji nalaz bivši MORH-ov dvojac drži ključnim. I jedan ni dugi, ponavljaju, nisu krivi, a obrušili su se na USKOK jer su, kažu, ignorirali dokumente, koji ne idu u prilog optužnici.

Mesiću zamjera što je vjerovao neprovjerenim informacijama

'Ovo je politički proces. u ovom predmetu USKOK i njegovi nalogodavci ponašali su se neprofesionalno i postali su instrumentarij jednog političkog progona', tvrdi Rončević. Zamjenica ravnatelja USKOK-a, Ksenija Pavić, tvrdi suprotno i kaže da su obrani bili dostupni svi podaci i dokazi. Predsjedniku Mesiću, koji je cijelu priču o sumnjivoj nabavi pokrenuo Rončević zamjera, jer je vjerovao neprovjerenim informacijama. Imao je, tvrdi, na raspolaganju sve dokumente, ali ga na klupu za svjedoke, kaže, ipak neće pozvati.

Rončević je dodao kako si nikada neće oprostiti što je kao saborski zastupnik digao ruku za novi Zakon o kaznenom pravu jer se zbog njega istraga vodi na način koji je za Hrvatske prilike preuranjen. Rončević tvrdi da su svjesno zanemarene činjenice koje mu idu u prilog i da se zapravo radi o političkom progonu.

>> Rončević idući tjedan na ročištu zbog afere 'kamioni'

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene