Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed završio na Kaptolu

VIDEO: Prošli novom rutom, poslali poruku bankama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća građana sudjelovalo je u osmom antivladinom prosvjedu na kojemu su još jednom zatražili raspisivanje izbora. U središtu njihove pažnje ovaj put su bile banke pred kojima su dovikivali 'Vratite nam novac', a prvi put je prosvjed održan i ispred zagrebačke Katedrale na Kaptolu, gdje je i završen oko 21,30 sati. Novi prosvjed najavljen je za subotu u 18 sati.

Osmi je prosvjed započeo neuobičajeno, nakon okupljanja u 18 sati na Cvjetnom trgu izostali su govori organizatora. Umjesto toga već nakon 15 minuta započela je prosvjedna šetnja. Obišli su sjedišta Hrvatske poštanske banke, Hrvatske narodne banke, sjedište HDZ-a, Radnički dom, MUP, te na koncu Kamenita vrata i Katedralu, gdje je prosvjed završilo dvjestotinjak najupornijih građana.

Pročitajte i ovo Davor Dragičević pušten iz pritvora (Foto: Buka) Stotinjak okupljenih U Zagrebu skup potpore roditeljima ubijenog Davida: "Protiv bahatosti i brutalnosti policije u BiH" Slika nije dostupna UBRZO UGAŠEN Vatrena subotnja špica u Zagrebu: Na Cvjetnom trgu zapalio se suncobran

21:19 - Prosvjed završio na Kaptolu, prosvjednici najavili novo okupljanje za subotu u 18 sati.

21:10 - Prosvjednici krenuli prema Kaptolu pomoliti se za premijerku. Jedan od organizatora pozvao je prosvjednike da 'tko želi može se ići pomoliti na Kaptol da se Jadranka što prije probudi i raspiše izbore', nakon čega je dio prosvjednika krenuo prema Kaptolu.

21:02 - Prosvjednici se vraćaju Radićevom, nakon parola 'HDZ lopovi', 'SDP lopovi' policiji su poručili 'doći ćemo opet'. Povorka nastavlja dalje uzvikujući 'svi na ulice'.

20:50 - Prosvjednike je kod Kamenitih vrata zaustavila policija. Uz pratnju bubnjeva prosvjednici viču 'mi smo Hrvatska'.

20:45 - Prosvjednici su krenuli na Markov trg uz povike 'Jaco, odlazi'.

20:45 - Prosvjednici se kreću Ilicom u smjeru Trga bana Jelačića.

20:39 - Prosvjednici prošli kraj HNK i prosvjedovali u Varšavskoj ulici s uzvicima 'ne damo Varšavsku'.

20:32 - Povorka prošla ispred Hrvatske gospodarske komore s uzvicima 'Nadane, lopove'. Nastavljaju prosvjedovati Savskom s parolom 'Svi na ulice'.

20:19 - Prosvjednici se kreću Savskom, ispred MUP-a vikali 'hrvatska policija, mito i korupcija'.

20:00 - Povorka pred Zagrebačkim holdingom izvikivala 'smanjite režije' i 'Holding, lopovi'.

19:55 - Prosvjednici ispred zgrade Gradskog poglavarstva izvikivali parole 'Bandiću lopove'.

19:50 - Prosvjednici ispred Palače pravde vikali 'hoćemo pravdu' i 'sudite Jaci'.

19:47 - Prosvjednici prošli kraj zgrade Hrvatskih voda uz povike 'ne damo vodu'. Nastavljaju prema Savskoj.

19:30 - Prosvjednici prošli Autobusni kolodvor, kreću se Vukovarskom ulicom uz parolu 'HDZ lopovi', a na čelu kolone prosvjednici drže veliku hrvatsku zastavu.

19:23 - Držićevom ulicom odjekuju parole prosvjednika 'HDZ lopovi', 'Jaco odlazi, 'samo nas je tisuću' i 'hoćemo izbore'.

19:20 - Prosvjednici pred zgradom SSSH izvikivali 'lopovi, lopovi'. Povorka je nastavila Krešimirovom ulicom.

19:05 - Prosvjednička povorka se kreće Zvonimirovom ulicom, a organizatori su poručili da će obilaziti banke. Kad su prolazili pokraj Bauerove ulice, u kojoj stanuje Vladimir Šeks, mahnuli su u tom smjeru i produžili dalje. Prosvjednici su prošli i kraj Zavoda za zapošljavanje gdje su izvikivali parole 'Jadranku na burzu'.

18:54  - Prosvjednici stigli pred HDZ i izvikuju 'Jaco odlazi' i 'pada Vlada'. Zgradu HDZ-a čuva policija.

18:38 - Prosvjednici obgrlili zgradu HNB-a. Povorci se i ovog puta pridružio šaman Luka Hodak iz Saborskog.

18:30 - Prosvjednici pred HNB-om izvikivali 'ne damo HNB', a zgradu banke čuva policija.

18:24 - Prosvjednici su prošli Trgom bana Jelačića te su zastali kod Hrvatske poštanske banke uzvikujući 'lopovi, lopovi'. Prosvjedna poovrka uputila se prema Hrvatskoj narodnoj banci i zgradi HDZ-a, a vozači im trube u znak podrške.

18:18 - Prosvjednici su krenuli u prosvjednu šetnju.

Na samom početku prosvjeda Pernar je navio veliki antivladin prosvjed za 19. ožujka. Rekao je kako će se najavljeni prosvjed za subotu također održati, ali nakon toga se najvjerojatnije neće održavati svaka dva dana. Dodao je kako će svi o nastavku prosvjeda biti na vrijeme obaviješteni.

Prosvjedi koji traju već dva tjedna svaki drugi dan okupljaju nekoliko tisuća ljudi, a nakon okupljanju na Cvjetnom trgu, prosvjednici tradicionalno kreću u šetnju Zagrebom. Na prosvjedu u utorak po prvi put prosvjednici nisu pokušali doći do Markovog trga koji im je u ranijim prosvjedima bio glavni cilj jer Vlada ne dopušta prosvjede na njemu.

>> Obišli Kamensko, Šeksa, Karamarka, HDZ, SDP i HNS...

>> Prosvjednička povorka opet satima marširala gradom

Umjesto na Markov trg, prosvjednici u posljednje vrijeme obilaze stanove vodećih HDZ-ovih dužnosnika. Do sada se skandiralo i prosvjedovalo ispred stanova premijerke Jadranke Kosor, ali i Andrije Hebranga, Vladimira Šeksa i Tomislava Karamarka. Pred svim stanovima tražene su ostavke Vlade što je i glavni zahtjev prosvjednika koji su najavili prosvjede sve dok se ostavke i ne podnesu.

Prvog tjedna na svakom prosvjedu je bio sve veći broj ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene