Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ISTO VRIJEME

Na gotovo istom mjestu u Zagrebu: Prosvjedi "za" i "protiv" vojnog roka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi "za" i "protiv" uvođenja vojnog roka održat će se u subotu gotovo u isto vrijeme. Skup podrške održat će se pred zgradom Ministarstva obrane, dok će protivnici prosvjed održati dvjesto metara dalje, na južnoj strani Parka kralja Petra Krešimira IV.

Pred zgradom Ministarstva obrane na Trgu kralja Petra Krešimira IV u subotu u 11:30 će se održati skup podrške uvođenju obaveznog služenja vojnog roka. Pola sata kasnije i svega 200 metara dalje, na suprotnoj strani Parka kralja Petra Krešimira IV održat će se prosvjed protiv vojnog roka

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Katarina Peović - 2 Za Dnevnik Nove TV Predsjednica Radničke fronte Katarina Peović: "Milanović je kao premijer bio okrutan prema radnicima. Nismo spremni sudjelovati u vladi SDP-a, ali..." Peđa Grbin parlamentarni izbori Šef SDP-a najavio promjene u koaliciji: "Nismo uspjeli postići dogovor"

Skup podrške organizira Udruga hrvatskih branitelja RH iz Đurđevca, dok prosvjed protiv vojnog roka organizira Radnička fronta.

Iz Policijske uprave zagrebačke su nam potvrdili da su zaprimili prijavu "udruge iz Đurđevca o javnom okupljanju koje će se održati 11. veljače od 11.30 do 13 sati na Trgu kralja Petra Krešimira IV". 

Predstavnici Radničke fronte također su namjeravali istog dana na istom mjestu u podne održati prosvjed, no policija im je odbila prijavu tvrdeći da je đurđevačka udruga to zatražila prije njih. 

"Osobu koja je htjela prijaviti na istom mjestu i u isto vrijeme drugo javno okupljanje u organizaciji političke stranke, policijski službenici su uputili da javno okupljanje može prijaviti ili u alternativno vrijeme ili na alternativnom mjestu, nakon čega smo zaprimili prijavu o drugom javnom okupljanju koje će se održati također 11. veljače od 12 do 13 sati na Trgu kralja Petra Krešimira IV, ali na južnom dijelu parka", rekli su nam u PU zagrebačkoj.

U Radničkoj fronti su uvjereni da je policija namjerno pokušala spriječiti njihov proturatni prosvjed. "Uza sve negativne tendencije koje se događaju u društvu dolazimo i do prvih naznaka stvaranja policijske države, države u kojoj će biti zabranjeno čak i mirno prosvjedovati", poručuju iz Radničke fronte. 

Na broj telefona Udruge hrvatskih branitelja nitko nam se nije javio. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene