Obavijesti Video Pretražite Navigacija
16 gradova

Prosvjed ženskih udruga: "Neke oblike nasilja nad ženama se izjednačava s prekršajima poput ulaska u tramvaj bez karte"

Aktualno Galerija Sigurnost i povjerenje za žene - 4 Sigurnost i povjerenje za žene - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dorotea Šušak, centar za ženske studije i ženska mreža hrvatske Dorotea Šušak, centar za ženske studije i ženska mreža hrvatske Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost i povjerenje za žene - 1 Sigurnost i povjerenje za žene - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sigurnost i povjerenje za žene - 2 Sigurnost i povjerenje za žene - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sigurnost i povjerenje za žene - 3 Galerija 1/5 >>
Ženske udruge prosvjeduju u 16 gradova kroz inicijativu sigurnost i povjerenje za žene. Dva mjeseca prošla su od ubojstva osječke studentice, koju je usmrtio partner policajac, a prema trenutačnom prijedlogu kaznenog zakona, upozoravaju udruge, takvo teško ubojstvo žene ne bi bilo tretirano kao femicid.

Ženske udruge smatraju da institucije ne štite žene od nasilja. U Zagrebu su nakratko blokirale križanje Savske i Vukovarske ulice, a akcije su provele i u drugim gradovima.

Pročitajte i ovo Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 3 Doznaje Dnevnik Nove TV Banožiću potvrđena naknada šest plus šest: Bivši ministar obrane ipak se ne vraća u Sabor

"Postojeći obiteljski zakon ne štiti žene. Sigurnost i povjerenje za žene je današnja krilatica upravo zbog toga što se takvim kraticom često hvale institucije koji nisu očito u sposobnosti ili volji i agilnosti političkoj pružiti povjerenje ženama i iz tog razloga, između ostalog, obiteljski zakon pojedine oblike nasilja nad ženama izjednačava s rudimentarnim prekršajima kao što je ulazak u tramvaj bez karte", objasnila je Dorotea Šušak iz Centra za ženske studije i Ženske mreže Hrvatske.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene