Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Banožiću potvrđena naknada šest plus šest: Bivši ministar obrane ipak se ne vraća u Sabor

Aktualno Galerija Mario Banožić Mario Banožić Foto: Dragan Matic/Cropix Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 1 Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 2 Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 3 Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Povučen je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Banožića - 4 Galerija 1/6 >>
Bivši ministar obrane Mario Banožić, čini se, ipak se neće vratiti u Sabor.

Otkazana je sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koja se trebala održati u utorak i na kojoj se trebalo odlučivati o aktivaciji saborskog mandata bivšeg ministra obrane Marija Banožića.

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Marija Banožića povukla je zahtjev za aktivacijom njegova saborskog mandata. Potvrdio je to za Dnevnik Nove TV  predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Sabora, koji je bio spreman sutra na sjednici povjerenstva tražiti aktivaciju mandata nakon što su pravne službe provjerile sve dokumente.

Inače, stanje bivšeg ministra je bolje, kažu iz KBC-a Osijek, te je s jedinice za intenzivno liječenje prebačen na neurologiju. Iz Vlade Dnevnik Nove TV  doznaje da je Banožiću potvrđena naknada 6+6. Evo kako novosti komentiraju u HDZ-u.

"Ne znam, to morate pitati njegovu odvjetnicu, to je isto tako legitimno i tako će i biti", rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Zna li se njegova stranačka sudbina?

"On je član HDZ-a. Ljudi, čovjeku se dogodila nesreća, pa nećemo izbaciti sad čovjeka iz stranke", rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade.

U ponedjeljak poslijepodne na službenoj stranici Hrvatskog sabora objavljeno je da je sjednica otkazana, a Jankovics je samo nekoliko sati prije toga rekao da će MIP-u predložiti da prihvati zahtjev Banožićeve odvjetnice.

"U dobroj vjeri tako ću postupiti pa ćemo vidjeti kako će glasati preostalih osam članova Povjerenstva", rekao je Jankovics, koji prije najavljene sjednice MIP-a nije želio iznositi nikakve pojedinosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Anti EU raspoloženje Meta državne kampanje: Von der Layen nije ni trepnula kad je doznala za huškačke plakate u susjednoj zemlji

Ipak, neslužbeno se doznalo da su stručne službe MIP-a pregledale svu dokumentaciju vezanu za bivšeg ministra obrane i zaključile da je sva predana dokumentacija u biti zakonita.

Osim toga, dobro upućeni izvori istaknuli su da su od petka ujutro, kad je temeljem punomoći MIP-u podnesen zahtjev za aktivacijom Banožićeva mandata, prošla tri dana u kojima se nitko iz obitelji Banožić nije usprotivio toj punomoći, pa nema prostora sumnjati da je to volja bivšeg ministra.

Pročitajte i ovo Albanska oporba prosvjedovala protiv proračuna dimnim bombama u parlamentu Nezadovoljni proračunom VIDEO Albanska oporba u parlamentu bacala dimne bombe, buknuo požar: "Borba se nastavlja..."

U ponedjeljak poslijepodne objavljeno je kako se poboljšalo zdravstveno stanje bivšeg ministra obrane, koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je skrivio i u kojoj je jedna osoba poginula, a nakon koje je ministar razriješen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene